5

ное.

Внимание – мокрите кърпички не са безопасни за здравето

Мокрите кърпички, като средство за хигиена, днес са по-популярни от всякога

Използваме ги при пътувания, особено в далечни райони, както и в ежедневието. Удобни, лесни за употреба, безопасни. И най-вече – предлагат се в невероятно разнообразие. Но наистина ли е безопасно да ги ползваме постоянно? Дерматолозите са проучили този проблем.

Мокрите кърпички , като средство с което можем да почистим ръцете си, стават все по-популярни. Още по-популярни са и бебешките мокри кърпички, без които младите майки не могат. Има ли някаква вреда от тях? безопасни ли са за здравето? Дерматолозите и изследователите са проучили този проблем.

Учените от Университета в Сидни откриха, че мокрите кърпички в никакъв случай не са толкова безобидни. И това важи за всички, без изключение, мокри кърпички, дори и тези, предназначени за кърмачета. Предполага се, че те поне би трябвало да са абсолютно безопасни.

Оказва се, че мокрите кърпички могат да причинят сериозна алергична реакция на кожата. Напоследък подобни случаи стават все по-чести. Притеснението на лекарите е, че в данните от статистиката има мокри кърпички за деца

Учените се опитват да установят причината за подобни неочаквани алергични реакции. Има предположение, че виновникът са средствата, с които кърпичките се импрегнират – най-вече консервантът метилизотиазолинон.

Ето защо, ако се появи алергична кожна реакция, откажете да използвате мокри кърпички. Може би именно те са причината за появата на обрива, който дълго време не минава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts