веган

3

фев.

Веган рецепта за макарони с броколи

Вкусна веган рецепта за вашето семейство.

Веган рецепта без мляко за макарони но също толкова вкусна!

Тази рецепта се приготвя със здравословни съставки като картофи, моркови, кашу и по нищо не отстъпва на вкус на обичайните рецепти!

Като цяло, не е добра идея да поставяте картофи в блендер, защото той стрива на прах молекулите на нишестето и те могат да станат лепкави. Въпреки това, в този случай, точно това ще направим, за да възпроизведем лепкавата, еластична текстура на топеното сирене. Няма нужда да нарязвате чесъна, защото всичко отива в блендера; лукът може да бъде нарязан само на едро, поради същата причина.

Необходими продукти:

 454 г къса паста (каквато форма предпочетете за добре)

1 глава броколи, нарязани

1 среден червеникав картоф, обелен и нарязан на 2 см кубчета

1 голям морков, настърган и нарязан на кръгчета 2 см.

½ чаша  нарязан лук

3 скилидки чесън, обелени

⅓ чаша кашу

375 мл. вода

2 супени лъжици (30 мл) екстра върджин зехтин

2 супени лъжици (10 мл) бял или оризов оцет

1 чаена лъжичка (5 мл) сол

Начин на приготвяне на веган пастата

Сложете тенджера с вода да заври и сварете пастата според указанията на опаковката. В последните 5 минути от варенето добавете броколите. Отцедете и върнете в тенджерата.

Междувременно направете соса, като сложите картофите, моркова, лука, чесъна, кашуто и водата в средна тенджера. Оставете да заври и оставете да къкри, покрито, за 12 минути или докато зеленчуците омекнат много. Изсипете сварените зеленчуци, включително водата за готвене, в блендер заедно с олиото, оцета и солта. Блендирайте докато се постигне пълна гладкост.

Изсипете соса върху пастата и броколите и разбъркайте добре.

Охладете всички остатъци в херметически затворена тенджера за до 3 дни. Загрейте отново в тенджера на среден огън с 1 до 2 супени лъжици  вода, за да загладете соса.

Има и вариант с грах: Вместо да използвате броколи, добавете 1 чаша (250 мл) замразен грах към пастата през последните 5 минути от готвене.

Източник: https://www.besthealthmag.ca/ pixabey

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts