5

дек.

Бръчки, характер и заболявания на човека – как са свързани

Освен физическото тяло човек има и енергетично тяло, тяло на мисълта, тяло на съзнанието и на душата, което надхвърля рамките на физическото

Съвкупността им образува аурата. Измененията във формата и цвета на аурата оказват влияние върху физическото тяло…

Тънките тела оказват влияние върху по-грубите. Например при негативно мислене върху тялото на мисълта може да се образува „раковина“, блокираща свободното течение на енергията. Това води до нарушение на кръвообращението и заболяване на физическо ниво. С помощта на различни лечебни методи (масаж или упражнения) може да се възстанови кръвообращението и да се подобри физическото състояние. Съществуват и методи за възстановяване на енергетичното тяло (аурата). Но ако първопричината на заболяването – в дадения случай неправилното мислене, остане, болестта ще се завърне.

Известно е, че вътрешните органи и части на физическото тяло на човека са тясно свързани помежду си

Стъпалата, китките, ушните раковини, ирисът, езикът съдържат информация за всички вътрешни органи. Не е изключение и лицето. Бръчките върху него се появяват на строго определени места независимо от състоянието на кожата. Това става в случай на отслабване или заболяване на свързаните с тези места вътрешни органи, както и заради проблеми в другите тела – енергетично, на мисълта и на съзнанието.

  1. БРЪЧКИ НА УМА

На челото е проектирана главата на човека. Така бръчките по челото свидетелстват за прекалена предвидливост и умствени претоварвания, а в някои случаи – за главоболия, нарушения в мозъчното кръвообращение и т.н. Ако сте загрижени от дълбоките бръчки на челото си, може би ще ви утешат думите на Питагор: „Никога не се съветвайте с хора, които имат гладко чело – те не размишляват“…

  1. БРЪЧКИ НА МЪДРОСТТА

Върху тялото на мисълта раменете символизират способността мъдро и с достойнство да понасяме перипетиите на живота, умението да намираме положителните страни в неприятни ситуации. Ако раменете са уморени, изгърбени, при това болят, може да се предположи неумение за превъзмогване на несгодите, усещане за безпомощност, безнадеждност и тревога.

  1. БРЪЧКИ НА УДИВЛЕНИЕ

Те се намират в онази част от лицето, която е свързана със състоянието на предраменете и лактите. Върху тялото на мисълта лактите символизират смяната на посоката на дейността, готовността за възприемането на нов житейски или професионален опит. За да избегнете появата на бръчките на удивлението, трябва да възприемате всичко случващо се с вас адекватно, а не да се учудвате по всеки повод.

  1. БРЪЧКИ НА ИНАТА

Бръчките в тази част на лицето са свързани със състоянието на шията. На ментално ниво те говорят за инат, нежелание да се разгледат различните страни на въпроса, което често води до неразрешими проблеми, а на физическо ниво – до болки в областта на врата.

  1. БРЪЧКИ НА САМОТАТА

Бръчките в тази част на лицето говорят за болести на щитовидната жлеза и горната част на гърба. Върху тялото на мисълта това е усещането, че животът ви е атакувал, че ви липсват морална подкрепа, чувство за самота и ненужност.

  1. БРЪЧКИ НА ПЕДАНТИЧНОСТТА

В областта на „гъшите лапки“ се проектират пръстите на ръцете, символизиращи дребните неща в живота. Притежателите на такива бръчки са прекалено внимателни към детайлите и подробностите и проявяват педантизъм към дреболиите в живота. „Гъшите лапки“ могат да се появят при болки, изтръпване, побоцкване в пръстите на ръцете.

  1. БРЪЧКИ НА РЕТРОГРАДНОСТТА

Бръчките в тази част на лицето говорят за хронични заболявания на стомашно-чревния тракт. Върху тялото на мисълта това се проявява в боязън от новото, неспособност да се усвояват нови идеи и нови навици, да се върви в крак с времето.

  1. БРЪЧКИ НА ЖИЗНЕНАТА СИЛА

Това по-скоро не е бръчка, а гънка. Във физиогномиката й се отделя голямо внимание. В нея се отразява състоянието на практически всички органи, свързани с храносмилането, както и на бедрата – устойчивата опора за тялото и основните „механизми“ за движение напред както във физически план, така и на нивото на тялото на мисълта.

С други думи, само човек със здрава и надеждна храносмилателна система и здраво стоящ на краката си ще има сили да върви напред. Добре оформената (тоест ясно изразена) гънка показва повишен жизнен тонус, способност за бързо възстановяване на силите. Дълбоката и дълга гънка е белег на дълголетие.

  1. БРЪЧКИ НА СТЕСНИТЕЛНОСТТА

Те говорят за заболявания на стомаха и дванадесетопръстника. А ако са разположени около цялата уста, свидетелстват за слабост и болки в краката, както и за незадоволителна работа на червата. Най-често бръчките на стеснителността се срещат у хора, които не са уверени в себе си, изпитват страх и остра необходимост от защита и покровителство.

  1. БРЪЧКИ НА ПЕСИМИЗМА

Те се намират в частта на лицето, която е свързана със състоянието на бъбреците. Към „менталните“ причини за заболяванията на бъбреците се отнасят рязката критика, разочарованията, неуспехите. А към причините за заболяванията на надбъбречните жлези – пораженческите настроения, равнодушното отношение към себе си, тревогата. Възможно е също указание за повишаване на натоварването или заболяване на стомаха, дванадесетопръстника и жлъчния мехур.

  1. БРЪЧКИ НА РАЗОЧАРОВАНИЕТО

Тези бръчки са свързани с най-важните вътрешни органи. Наличието им позволява да се предположат проблеми в работата не само на бъбреците, но и на черния дроб, жлъчния мехур, червата и дори на сърцето (тъй като бъбреците, регулиращи състава и гъстотата на кръвта, оказват пряко въздействие върху работата на сърдечния мускул, който неуморно помпа кръв).

На ментално ниво бръчките на разочарованието говорят за липсата на усещане за радост от живота и любовта. Според физиогномистите сърцето е центърът на любовта, защитата и безопасността, а кръвта е израз на радостта, енергията, свободно циркулираща в тялото.

  1. БРЪЧКИ НА НЕУВЕРЕНОСТ В СЕБЕ СИ

Те могат да се появят при язвени образувания на червата. Изразяват нежелание и дори страх да се избави човекът от нещо отживяло, ненужно, твърдата му увереност в собствената му несъстоятелност.

  1. БРЪЧКИ НА БЕЗРАЗЛИЧИЕ

Те приличат на бръчките, които на ментално ниво могат да доведат до проблеми в белите дробове (депресия, мъка, страх за възприемане на новото, умора от живота); в далака (обсебване, натрапчиви идеи); в черния дроб (гняв, избухливост, неумение да управлява човек емоциите си, постоянно оплакване, самооправдаване); в коленете (инат и гордост, нежелание за отстъпление); глезените (крушение на идеалите); в стъпалата (загуба на ориентирите в околната действителност).

  1. БРЪЧКИ НА СТРАХОВЕТЕ

Те могат да възникнат при проблеми в червата. Върху тялото на мисълта отразяват страха от неспазване на сроковете, гняв в миналото, страх от раздялата (с човек, с работа, с вещ). В това място се проектират стъпалата, болките в които могат да се появят поради страх пред бъдещето и нерешителност да се направи първата крачка. А нежеланието човек да се раздели с остарелите идеи и понятия, може да доведе до заболяване на пикочния мехур…

Източник: medkras.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts