билков чай за отслабване

8

юли

Билков чай за отслабване

Лесна и много ефективна стара рецепта, която не всеки знае

Талията е една от областите на тялото, която прави фигурата ви да изглежда зашеметяващо. За съжаление за повечето от нас, това е и частта, която обикновено отразява наддаването на тегло.

Диетата и упражненията са най-важните неща, които можете да направите, за да отслабнете. Въпреки това, много жени все още търсят допълнителни техники за по-лесно намаляване на талията.

Въпреки че всичко зависи от вашия метаболизъм и лично ниво на отдаденост, има някои допълнителни трикове, които ще ви дадат тласък и ще ви помогнат да постигнете целта си по-рано от очакваното.

Най-важното е да разберете, че няма да видите резултатите веднага. Необходими са постоянни промени, особено по отношение на това, което ядете.

Сега, след като знаете това, искаме да споделим с вас тази стара рецепта, която комбинира две съставки, за да ви помогне да свалите килограми доста по лесно и бързо.

Днес искаме да споделим с вас една рецепта за чай от канела и дафинов лист. Тези две съставки са добре известни със способността си да стимулират детоксикацията и загубата на тегло.

Не е чудотворен лек за подрязване на талията ви, но тези свойства ще намалят натрупването на мазнини и възпалението в тази част на тялото.

Ползи от канелата

Канелата съдържа важни етерични масла и антиоксиданти, които „ускоряват“ метаболизма ви, след като бъдат абсорбирани в тялото, като увеличават способността ви да изгаряте калории и да елиминирате мазнините.

Той е с ниско съдържание на калории, но неговите компоненти са важен източник на енергия за тялото.

Канелата се препоръчва като добавка за понижаване на нивата на кръвната захар, защото превръща глюкозата в гориво за вашите клетки.

То е прочистващо, диуретично и противовъзпалително, което заедно помага за пречистването на кръвта ви от течности и токсини.

Ползи от дафиновия лист

Той съдържа мощни антиоксиданти и противовъзпалителни съединения, които помагат за възстановяване на храносмилателната и чревната функция, улеснявайки елиминирането на отпадъците.

Неговите диуретични свойства ще елиминират липидите, които задържате в тялото, фактор, който е пряко свързан с наддаването на тегло.

Неговите газогонни вещества помагат за елиминирането на газовете в червата ви, помагайки ви да предотвратите лошо храносмилане, чувство на тежест и подуване.

Наред с други неща, седативните ефекти насърчават усещането за благополучие и спират апетита, който води до преяждане.

Билков чай за отслабване- рецептата

  • 2 чаши вода (500 ml)
  • 1 чаена лъжичка смляна канела (5 g)
  • 6 дафинови листа
  • 1 супена лъжица мед (25 г) (по желание)

Приготвяне

  • Първо добавете чашите вода в тенджера и ги оставете да заврат.
  • Когато заври, добавете канелата и дафиновите листа.
  • Намалете топлината до минимум, покрийте чая и го оставете за 2 или 3 минути.
  • След изтичане на това време го отстранете от котлона и изчакайте да се накисне на стайна температура.
  • Когато стане годно за консумация, се прецежда с фина цедка.

Източници: https://steptohealth.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts