9

ное.

Афродизиаците на Рамзес II: салата за мъжка сила

Древните папируси разказват за тайната на Рамзес II – пълноценното хранене

За да бъде винаги във форма, употребявал много чесън и зелени подправки. Чесънът усилва кръвообращението и повишава мъжката сила.

Според японците главното в храната е настроението

Така че храната трябва да се приготвя с усмивка на лице. Запазена е рецептата на специална салата, почерпена от менюто на Рамзес II.

Необходимо да имате магданоз, копър, листа от салата, можете да добавите карфиол (леко сварен). Всичко се нарязва на ситно. По същия начин постъпвате и с чесъна, но в никакъв случай не се счуква или стърже на ренде – губят се витамините. Съставките се смесват и се заливат със сметана, а отгоре обилно се посипват с настъргани лешници или орехи. Ако ви притеснява неприятният дъх, можете лесно да се справите с тази дреболия. Просто преди храна трябва да се вземе една лъжичка зехтин.

Към салатата може да се добавят рибa, месо, морски дарове, като при това не се прекалява и се спазва златната среда.

Разбира се, към салатата Рамзес II със сигурност си е пийвал и биричка

Отдавна се смята, че бирата е изобретена от египтяните. Преди това шумерите са били първите пивовари, според историците. Но наскоро, през септември 2018 г., се оказа, че бирата е още по-стара.

Група учени, ръководени от професорката от Станфордския университет Ли Лиу, откриха най-старата пивоварна близо до Хайфа (Израел) – тя е на 13 хиляди години. Създадена е от натуфианците, живели през мезолита. Ловци, рибари и събирачи – накратко, пещерняци. В пещерите тези древни мъже са правили бира. В пода са издълбавали плитки дупки: в едните са се съхранявали събраните растения, в други се смилат и натрошават, а в трети се остават да ферментират леко и са се сварявали.

Супер египетски деликатес – прясно мляко

Освен бирата, египтяните обичали виното – правели го от грозде, нарове и други плодове. Основното нещо е да го направите по-сладко! Към виното се добавят мед и рожкови шушулки, то се прелива многократно и се вари, за да се предпази от вкисване и да се сгъсти. Броят на преливанията, а не годините, измерваше стареенето на виното.

За истински деликатес се е смятало… прясното мляко. В египетската жега било необходимо да се пие много мляко, за да не се развали.

Любителите на млякото обаче измислили нещо интересно: неглазирани глинени кани с големи пори и интензивно изпарение. Гърлото на тези кани било запушвано със сноп трева, която едновременно работила като запушалка и – вероятно – имала бактерицидни свойства. Така шансът да се консумира мляко, а не подквасено мляко се увеличавал.

Източник: www.novostioede.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts