19

окт.

Агентите срещу извънземните. Кои са истинските мъже в черно в САЩ

Сигурни сме, че мнозина са гледали популярния филм с Уил Смит и Томи Лий Джоунс – „Мъже в черно“. Филмът имаше няколко части, определено впечатляваше с оригинални идеи и забавен хумор, но зад него стои и една по-сериозна и интересна история. На първо място ще открием, че истинските мъже в черно са дело на конспиративна теория, която създава цяла серия от комикси със същото заглавие, пише chr.bg.

В популярната култура ще открием, че мъжете в черно са най-често представители на правителството, които винаги носят черни костюми и ако вярваме на филмите – гонят извънземните. Не всички са на мнение, че служителите трябва да бъдат облечени в черно.

Терминът е ориентиран по-скоро за хора, които винаги се появяват, когато има някакви истории и легенди за хора, които са на мястото, когато има аномалии и истории за извънземни. Мнозина дори вярват, че мъжете в черно са извънземни, които са маскирани като хора.

Албърт Бендер е един от хората, които пускат тази конспирация и смятат, че точно това се случва. Мнозина смятат, че мъжете в черно и извънземните не са доброжелатели на идеята за пътуването в космоса. По мнението на Бендър, повечето извънземни работят с идеята, че трябва да скрият всички видове тайни и да се опитат да осуетят появата на истината. Бендър създава международно бюро за летящите чинии, което трупа аудитория, но само след една година, основателят го затваря и никога повече не говори по темата.

Необходими са доста години, преди да събере смелост и да говори пред публика, заявявайки, че истината е много по-различна

По негово мнение, някакви мистериозни хора с черни костюми са поговорили с него, казали са му каква точно е истината за извънземните, а след това са се постарали да превърнат живота му в кошмар. Около три години по-късно неговият сътрудник – Грей Бейкър, заявява в своя книга, че много добре знае кои са хората в черни костюми и подчертава, че те знаят всичко за летящите чинии и за извънземните.

Мистерията на Бендър е достатъчна, за да се даде зелена светлина на конспирацията за мъжете в черно. По негово мнение, на остров Маури. Историята е публикувана от друг конспиратор, който твърди, че се е борил с извънземни на острова и е успял да избяга от тях, използвайки автомат. Въпросните извънземни са от расата на дерос, а писмото на въпросния автор – Фред Л. Крисман е признат за измамник по-късно. Баркър разказва, че мъжете в черно са организация, която работи от САЩ чак до Австралия и Нова Зеландия.

Това са хората, които карат всички да мълчат за извънземните.
До края на 80-те години има твърде много легенди за този вид представители, които се появяват в изданието The Journal of American Folklore. Не е ясно каква е целта на същите хора, но се твърди, че те са оперирали само и единствено с една идея – да спрат останалите хора да говорят за извънземни и да не позволяват истината да бъде разкрита.

Има и друга версия, че мъжете в черно са извънземни, които се опитват да оперират и да променят ситуацията на земята. Малко след деросите и другите легенди, Бендър най-накрая проговаря и твърди, че мъжете в черно са били извънземни от планетата Казик. В много отношения се твърди, че Бендър най-вероятно е сънувал цялата история, но той винаги ще настоява, че е имало извънземни и те са комуникирали с него, изисквайки да запази пълното си мълчание.

Има и трета версия – страхът от извънземни и възможността да се привлекат враждебни НЛО-та. Джон А. Кийл поддържа точно тази история и твърди, че извънземните са ултра раса, която разглежда хората като мравки в стъклен буркан. Хората са се опитвали да видят пълната реалност, използвайки възможно най-ниската форма на възприятие, която може да се появи. В своята книга той описва хората като биохимични роботи, които са контролирани от външни сили и могат във всеки един момент да разрушат мозъците на онези, които най-накрая са успели да прогледнат.

Конспирациите могат да бъдат бизнес и Лоуел Кънингам вижда възможност да изгради точно това. Той прави поредица от комикси с името „Мъже в черно“ и историята разказва за мъже и извънземни, които винаги маскират всички срещи с извънземни, изтривайки паметта на свидетелите или директно занимаващи се с убиването им.

Филмовата адаптация идва около 7 години по-късно и е далеч по-забавна и лека. Това не се харесва на конспираторите, но генерално не пречи на конспираторите да продължат да търсят някакви вълнуващи форми и конспирации, с които човек да потърси следващата си позиция.

Не само дали има извънземни, а дали американското правителство разполага с техни останки. Това обсъждаха през лятото в конгреса във Вашингтон. Темата с извънземните винаги предизвиква голям интерес. Този път я обсъждаше една от т.нар. „подкомисии“, което не е най-високото ниво на обсъждане.Въпреки това стотици медии бяха там, за да чуят какво ще кажат свидетелите. Те по-скоро задаваха въпроси, отколкото изнасяха нова информация. И поискаха да спре практиката който пита за извънземни да бъде осмиван или квалифициран като лунатик.

Райън Грейвс, пенсиониран военен пилот споделя, че са се виждали предимно тъмни лъчи или черни кубове в светли сфери. Това казаха и тримата, дали показания пред Конгреса на Съединените щати. Те не говорят за НЛО, а за НАЯ неидентифицирани аномални явления.

Според Дейвид Фрейвър, пенсиониран военен, те представляват опасност. „Говорим за неща, които могат да отидат в Космоса и после да се спуснат за секунди, да направят каквото искат, а ние не можем да им попречим по никакъв начин“, заяви той.

На изслушването бяха показани кадри, които правителството разпространи по-рано. Това са обекти, които сме свикнали да наричаме НЛО. Тримата пенсионирани военни – двама пилоти от флота и един разузнавач, описаха мистериозни неща. „Те стояха напълно неподвижни в ураган от четвърта степен. Същите след това ускоряваха до свръхзвукова скорост много бързо и хаотично. Нямам обяснение“, казва още Грейвс.

После тримата започнаха да говорят за неща, които са чули. Тогава нещата отидоха и по-далеч, макар и без доказателства за казаното. Изслушването беше достатъчно за обвинения от някои конгресмени към правителството, че прикрива истината. Други, като самите изслушвани, призоваха за по-открити процедури за обявяване, ако някой види нещо.

На изслушването не бяха показани записи или други доказателства, които не са виждани преди. Но тримата свидетели поискаха да има промени поне в едно направление. Да не бъдат очерняни пилотите и други военнослужещи, които се опитват да получат повече отговори за неща, които са видели или чули. Това е нещо, което много от депутатите също искат. И у двете партии се наблюдава интерес да бъдат притиснати военните и тайните служби за повече информация и достъп за необяснените явления.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts