10

апр.

Яжте като Роналдо: Диетата на Кристиано – без скъпи продукти

Главният готвач Джорджо Бароне готви за Кристиано Роналдо и семейството му през трите години, които португалецът прекара в Ювентус

„Той няма любими някакви специални или скъпи продукти. Храни се здравословно, а за приготвянето на сравнително лесните рецепти използвам био и натурални продукти – риба, пилешко, телешко, яйца, авокадо, кокосово масло и черен ориз. Разбира се, повечето неща не се купуват от магазина, а от фермери“, каза Бароне.

„Трябва да се грижите за тялото си, сякаш е Ферари“, добавя готвачът

Бароне е готвил не само за Кристиано – той е съставял диети и за приятелката на Роналдо – Джорджина Родригес, както и за децата им.

Известно е, че през цялата си кариера Роналдо предпочита диета с високо съдържание на протеини с минимално количество захар, мазнини и въглехидрати. Казват, че любимите храни на семейство Роналдо са скариди, октопод, телешко месо, пълнозърнести храни и салати.

Бароне също така обясни как Роналдо изгаря толкова много калории, подчертавайки важността на определени масла и течностите, които приема.

„Аз готвя с кокосово масло, продължи готвачът. – Също така е важно да се пие много вода, но пречистена. Водата се пие често, но по малко, за да не се натоварват сърцето и бъбреците. Разбира се, всичко това е съчетано с тежки тренировки. Но почивката е също толкова важна, колкото тренировките и храненето – включително и следобед. И яжте рано вечер, а не късно.”

Смята се, че Лионел Меси спазва подобна диета

Както знаете, като дете Лео не се е интересувал особено от храненето и може би е хапвал повече пица, отколкото му е било необходимо. Но с помощта на италианския диетолог Джулиано Позер диетата на Лео се промени напълно. Диетологът отдели специално внимание на водата, зехтина, пълнозърнестите храни, както и на пресните плодове и зеленчуци.

„Захарта е най-лошото нещо за мускулите“, каза Позер пред The ​​Independent през 2016 г. „Колкото по-далеч е от захарта от погледа и от чинията на човек, толкова по-добре. Рафинираното брашно също е голям проблем, тъй като в наши дни е трудно да се намери чиста пшеница.“

Като се има предвид това, което Кристиано и Лео са постигнали в хода на кариерата си, може би и вие ще искате да опитате техните диети! Ако не друго, то със сигурност ще подобрите здравето си.

Източник: www.sports.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts