19

окт.

Ще се разделите ли или любовта ще продължи вечно: ето от какво зависи

Замисляли ли сте се някога защо едни семейни двойки живеят в мир и съгласие години наред

Защо връзката им предизвиква завистта на околните, а други се разделят набързо или се тормозят един друг цял живот? Каква е причината? Оказва се, че тя се крие в енергетиката на двойката. Необходимо е само „да се настроите“ към партньора, „да уловите вълната“ му и да приемете неговите условия на играта, като не забравяте и за своите интереси…

Още Питагор казва, че светът се управлява от числата. Затова изобразяваме енергетиката на двойката с формула. И така, първият тип двойка може да се представи като

Единият съюз е: 1 + 1 = 1

Хората в такъв брак се сливат сякаш в една душа, в едно цяло. И двамата обожават кучета и класическа музика, карат ски, падат си по изобразителното изкуство и т.н. Струва им се дори, че предугаждат желанията на партньора. Казано на професионален език, енергетиката им е слята в едно: ако с единия се случи нещо, другият го усеща от разстояние.

Тази двойка живее на принципа на сливането. Заедно са заради сходните си интереси. На мнозина (особено на жените) такъв брак изглежда идеален и те мечтаят за подобен съюз. Но от гледна точка на психолозите подобни отношения не са за всички. Не са малко мъжете, които, за да разнообразят спокойния и привичен ход на семейния живот, търсят бурни отношения встрани от него, което разрушава уравнението.

Съвет: ако вашият брак е от този тип и не искате да изгубите себе си в него, проявявайте повече самостоятелност. Например купете нещо, без да се посъветвате със съпруга (съпругата) си, отидете без нея (него) на театър, заминете на море, повече общувайте с приятели.

Другият тип съпружески отношения е: 1 + 1=2

Този съюз е изграден на принципа на комуналните жилища: двамата живеят заедно, но всеки запазва своите интереси. В този съюз съпрузите обичат различни неща, предпочитат различна храна, развлечения и т.н. Никой не иска да жертва себе си и интересите си.
Те дълго се нагаждат един към друг. А когато „ръбовете“ са поизгладени, животът протича на принципа на взаимното допълване.

В първата двойка любовта е, когато двамата се гледат един друг. Във втората – когато гледат в една посока. Бракът се крепи на своеобразен пакт за ненападение. Жената не „пили“ на съпруга си, че печели малко пари, а той си затваря очите за излишните й килограми. Мъжът, от своя страна, обещава, че няма да я кори за безкрайното й бърборете по телефона с приятелки, ако тя не го упреква за изпитата на вечеря чашка или ходенето на риба с приятели.

Съвет: ако вашият съюз се отнася към втория тип, живейте на принципа на разумния егоизъм. Научете се да се грижите сами за себе си, тъй като партньорът ви едва ли ще го направи. Просто това не е свойствено за него, така е .устроен. И не се опитвайте да го превъзпитавате.

Третият и може би най-сложният тип взаимоотношения е 1 + 1=3

Ако в първата двойка „ние“ се възприема като едно цяло, а във втората „ние“ е двойка, то в третия „ние“ е семейство.

Двойката 1+1=3 се среща доста рядко. Животът на тези хора е изтъкан от компромиси. Например, когато единият от съпрузите обича котки, а другият – кучета, те си взимат и двете. И се налага мъжът да обикне котката на жена си, а жената – кучето на мъжа си.

В тази двойка всеки от съпрузите принадлежи на себе си. Но тя ще съществува, ако всеки има какво да вложи в семейството. Подобен брак е идеален главно за мъжете, тъй като напомня на партия шах. Както и във втория случай, тук присъства негласен договор. Но и двамата съпрузи от време на време го нарушават, предизвиквайки у другата страна буря от емоции и негодувания. Но конфликтите приличат на пемза: снемайки горния вроговен слой, те обновяват
отношенията.

Съвет: ако искате да съхраните и укрепите брака си, да повишите енергетиката на вашата двойка, правете повече съвместни приноси в семейството. Намерете точките на докосване. Правете отстъпки, компромиси, радвайте партньора с това, което му харесва – например храна, музика и т.н. И ако днес сте му приготвили любимата супа, то утре той ще се прибере вкъщи с обожаваната от вас торта. И всички ще са щастливи.

Разбира се, всеки съюз има своите минуси и плюсове, силни и слаби страни

Ако ви се струва, че в брака ви нещо не върви, това не означава, че така ще е през цялото време. Главното е да осъзнаете, че партньорът ви няма да се промени. Затова спрете с претенциите към него (нея) и обърнете внимание на положителните му/й страни. Направете си изводите и продължете заедно по пътя.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts