28

апр.

Шепа сол помага при мазен скалп и упорит пърхот

Обикновената сол подобрява здравето на косата, стимулира растежа и се справя с някои проблеми на скалпа. Кои конкретно?

1. Ако имате мазна коса, солта може да контролира препалено активните мастни жлези по сkалпа, които произвеждат твърде много кожна мазнина. Просто добавете 2 или 3 супени лъжици сол в шампоана, който обикновено използвате, и измийте с него косата. Резултатите ще ви зарадват скоро.

2. Солта лекува пърхот. Пърхотът представлява слой мъртви кожни клетки. Ако започнете да използвате сол при миене на косата си, тя ще стимулира кръвообращението и ще отстрани пърхота от главата ви. Освен това солта защитава кожата на главата от гъбични заболявания. Разделете косите на секции, посипете 1 – 2 чаени лъжички сол по скалпа си и масажирайте с влажни пръсти в продължение на около 10 минути. След това измийте косата както обикновено.

3. Способства за растежа на косата. Солта предотвратява и спира косопада и стимулира растежа на нова коса. Трябва да измивате косата си както обикновено, а след това да масажирате влажната кожа на главата с морска сол в продължение на 10 – 15 минути. След това отново измивате. Повтаряйте процедурата два пъти седмично в продължение на два месеца.

Срещу косопад можете да се използва и йодирана готварска сол.

Още за ползите от солта и грижата за косата може да прочетете ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts