3

дек.

Чували ли сте за Диетата pH?

Защото абревиатурата означава правилно хранене. Идеята на създателите й от Хамбургския медицински институт не е да ограничат определени продукти или да ви карат да ядете ориз две седмици


Целта е да променят навиците ви и да балансират менюто ви така, че излишните килограми да си отидат. Отказът от бързи закуски, полуфабрикати и промишлени сладкиши помага на организма да се върне към заложеното на генетично ниво. Хората имат нужда от определено количество белтъчини, въглехидрати и мазнини, но е важно и откъде ще ги получат.

Всевъзможните блага на цивилизацията, богати на бързи въглехидрати и мазнини и добавки за стимулиране на апетита, променят хранителните навици и провокират бързо увеличение на теглото. При следване на принципите на диетата ПХ килограми не се трупат. С програмата може и да се отслабне, ако енергийното съдържание на дневното меню е по-малко, отколкото е необходимо за физиологичните процеси в организма. Има два начина да го постигнете – да намалите храната или да увеличите физическата активност. Най-добри резултати постигат тези, които са пренебрегвали правилата за правилно хранене и имат значително наднормено тегло.

Режимът е изграден на замяната на висококалоричната храна с нискокалорична и полезна. Безразборното похапване е забранено. При следване на правилата теглото намалява средно с 4-6 кг за месец.

Може да включвате в менюто си продукти, които да попълнят липсата ви от едни или други вещества и микроелементи. Но тя трябва да е доказана с изследване на кръвта. Желанието за газирано невинаги означава липса на въглехидрати в организма, а може да е сигнал за недостиг на калций. Коригирайте го не с кола, а с млечни продукти. Апетитът за хляб е сигнал за недостиг на азот. Може да си го набавите с ядки, не с кифли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts