22

май

Хранене и планети: ето какво трябва да знаете!

Оказва се, че различните продукти могат да бъдат съотнесени с конкретни планети

А някои от тях могат частично да съответстват на повече от една. Храните, чиито свойства са сходни с тези на планетите, усилват влиянието им върху нас.

СЛЪНЦЕ

Слънчевата енергия се усилва от горещи и люти подправки и оилки, особено джинджифил, черен и кайенски пипер и канела. Полезни са също такива кисели продукти като портокал и глог, освен това праскови, кайсии, кисели сливи и кисело грозде. Благотворно действа и гладуването.

ЛУНА

Лунната енергия се усилва от млечните продукти, особено от самото мляко и сметаната. Полезни са зеленчуците, съдържащи нишесте, към които се отнасят обикновеният и сладкият картоф. Благоприятно влияние оказват и морските водорасли, както и сладките и сочни продукти, като праскова и диня.

МАРС

Енергията на Червената планета се усилва от горещите подправки и лютите зеленчуци. Голямо значение имат чесънът, горчицата, туршиите и огненото чили.

МЕРКУРИЙ

Енергията на Меркурий се усилва от плодове с тръпчив вкус, към които се отнасят целината, всички видове зеле (броколи, карфиол, брюкселско, белокочанно), маруля и други листови зеленчуци, които трябва да се приготвят предимно на пара с малко растително масло. Полезни са също покълналите семена и бобовите, като кълнове от люцерна, боба мунг и слънчогледа. Подходящи са и плодовете с тръпчив вкус, като обикновена и райска ябълка.

ЮПИТЕР

Енергията на Юпитер се усилва от растителни и животински масла, в частност пречистено масло гхи. Добре действа и сусамовото масло. Полезни са ядките и семената, особено бадем и орехи, както и зърнени култури, като пшеница, овес, ориз, приготвяни с растително масло. Може да се яде и хляб, но той се преработва по-трудно.

ВЕНЕРА

Енергията на Венера се усилва от сладката храна. Към венерианските продукти се отнасят захарта, медът, кленовият сироп и сладките картофи. В тази категория попадат и голяма част от тестените сладкарски изделия и десертните блюда, включително бонбоните и шоколадът. Но те усилват негативната и вредна за здравето енергия на тази планета. За усилване на положителното й влияние са полезни плодове, особено сладки, в частност фурми, смокини и грозде.

САТУРН

Енергията на Сатурн се усилва основно с продължително гадуване или лека храна при намален прием. Тук влиза хранене за детоксикация на организма (извеждането на шлаките), употребата на нерафинирана храна и леко хранене от салати и зеленила. А по-земният аспект, на енергията на тази планета се усилва от всички разновидности на зелето и бобовите. Полезни са и някои зърнени храни с изсушаващи свойства, като царевица, ечемик, ръж и просо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts