3

фев.

Хляб, снимки и още 6 неща, които са забранени за изхвърляне

Днес хората много лесно се разделят с ненужните неща – просто ги изпращат в кофата за боклук. Не всичко обаче е за изхвърляне, не по начина, по който сме свикнали

Преди век-два всичко е било съвсем различно и е имало своето обяснение – дори и онова, което е било предназначено за изхвърляне.

Някои неща, под страх от нещастия, лош късмет и дори смърт, не е могло да бъдат изнесени от къщата. Още по-неприемливо било предметите, които са били за изхвърляне, да попаднат – случайно или не – в чужди ръце или да бъдат разграбени от птици. Суеверните хора и до днес се вслушват в онова, което бабите ни са разбрали по трудния начин.

Всеки сам си преценя дали да вярва в научно необясними преценки или не. Но има списък с неща, които, както се смята, просто категорично не могат да бъдат изхвърлени.

Косата и ноктите са ключът към нашата енергия

Ако попаднат в ръцете на недоброжелатели, те могат да бъдат използвани за извършване на зловещи ритуали: любовни заклинания или други, свързани със здравето и просперитета на човек. Освен това има мнение, че ако някоя птица намери кичур коса и я използва като строителен материал за гнездото си, тогава човекът, на когото принадлежи косата, ще бъде измъчван от силно главоболие.

Хлябът отдавна е най-важното, което всеки от нас поставя на трапезата

Хлябът е и индикатор за просперитет, тъй като присъствието му винаги е символизирало доволен живот. Не може да се изхвърли. И до ден днешен това дори не е знак, а по-скоро почит към предците, които са полагали много усилия, за да го „изкарат“, и са се отнасяли уважително дори и към последната коричка хляб.

Солта е символ на живота, късмета и семейното щастие

С нея може да се излекува и, обратно – да се навреди на човек. Като я заемате или изхвърляте, вие съзнателно поемате риска да се отървете от вашето благополучие.

Предмети, свързани с религията

Икони, кръстове, религиозни книги и амулети винаги са били считани за собственост на семейството и са се предавали от поколение на поколение. Да се ​​отървете от тях е нежелателно.

Снимките носят значителна информация за човека

Снимките, на които има един или няколко човека, са пряк канал към тяхната енергия. С тяхна помощ дори неопитен магьосник ще може да повлияе на биополето на човека, особено ако този недоброжелателен маг е злонамерен. Затова снимките не могат да бъдат изхвърлени.

Сватбена рокля и воал

В никакъв случай едното или другото не трябва да се изхвърлят, камо ли да се изгарят, тъй като това може да се отрази изключително негативно на брачния живот, да подкопае физическото състояние, психическото равновесие и финансовото благополучие на семейството. И ако предадете тези сватбени аксесоари по наследство, тогава има риск да дадете и семейното си щастие заедно с тях.

Портфейл

За да разберете дали трябва да изхвърлите стария си портфейл, трябва да си припомните колко често са били намирани пари в него, защото този аксесоар има специална връзка със собственика си – енергията на просперитета. Ето защо, ако по-рано винаги сте били доволни от сумите в него, тогава е по-добре да не бързате да се отървете от него, за да не загубите богатство, а просто да го приберете някъде и да използвате новия по предназначение.

Часовник

Опасно е да изхвърлите часовник, получен като подарък от любим човек, защото по този начин умишлено провокирате конфликт и евентуално прекъсване на отношенията с него.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts