25

дек.

Хляб, снимки и още 6 неща, които са забранени за изхвърляне

В днешно време хората много лесно се разделят с ненужните неща, като просто ги изхвърлят в кошчето. Но в древни времена всичко е било съвсем различно

Някои предмети, под страх от смърт, не можеха да бъдат изнасяни от къщата, още по-малко да попаднат в ръцете на други хора или животни. Суеверните хора все още се вслушват в тези стари завети.

Дали да се вярва или не на твърдения, които не са научно обяснени, е личен избор. Но има списък с неща, които се считат за абсолютно невъзможни за изхвърляне.

Коса и нокти

Това е ключът към нашата енергия. Ако попаднат в ръцете на магьосници, те могат да бъдат използвани за извършване на зловещи ритуали: любовни магии или такива за щети. Освен това има мнение, че ако някоя птица намери кичур от косата ви и го използва като строителен материал за гнездото си, човекът, на когото принадлежи косата, ще получи силно главоболие.

Хляб

Хлябът отдавна е най-важното на трапезата, показател за благополучие, тъй като присъствието му символизира подреден, сит и доволен живот. Не можете да го изхвърляте. И до днес това дори не е знак, а по-скоро почит към предците, които са се борили и са победили благодарение на силите, които са черпили само от коричката на хляба.

Сол

Тя е символ на живота, късмета и семейното щастие. С нейна помощ може да лекувате и, обратно, да навредите на човека, на когото принадлежи. Като я дадете назаем или го изхвърлите, вие съзнателно поемате риска да се отървете от вашето благосъстояние.

Предмети, свързани с религията

Иконите, кръстовете, религиозните книги и амулетите винаги са били считани за лична собственост и са се предавали от поколение на поколение. Не е препоръчително да се отървавате от тях като ги изхвърляте на боклука.

Снимки

Те носят значима информация за изобразения върху тях човек и са пряк канал към неговата енергия. С тяхна помощ дори неопитен магьосник или врачка ще може да повлияе на биополето на човека със злонамерени намерения. Затова снимките не бива да бъдат изхвърляни.

Булчинска рокля и воал

В никакъв случай не трябва да изхвърляте нито едното, нито другото, още по-малко да ги изгаряте, тъй като това може да има изключително негативно въздействие върху семейния живот, да подкопае физическото състояние, психическото равновесие и финансовото благополучие на семейството. И ако предавате тези сватбени аксесоари по наследство, тогава съществува риск да раздадете семейното щастие заедно с тях.

Портфейл

За да разберете дали трябва да изхвърлите стария си портфейл, трябва да си спомните колко често са намирани пари в него, защото този аксесоар има специална връзка със своя собственик – енергията на просперитета. Ето защо, ако преди винаги сте били доволни от сумата в него, тогава е по-добре да не го изхвърляте, за да не загубите богатството, а просто да го приберете някъде и да използвате новото по предназначение.

Часовник

Опасно е да изхвърляте часовник, получен като подарък от любим човек, тъй като по този начин умишлено провокирате конфликт и евентуален разрив в отношенията с него.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts