Топ 5 храни, които хлебарките предпочитат

Стана известно какви продукти е най-добре да не се оставят през лятото на масата, особено вечерно време, за да не ги нападнат хлебарките

Хлебарките обичат сирене и ферментирали напитки

Хлебарките обичайно се активират през лятото, въпреки, че и през зимата не сме лишени от тяхното присъствие. Досадните насекоми най-често се размножават два пъти годишно. Първият период е през зимните месеци, вторият през летните. Тъй като юни вече преполови, темата за това как да предпазите дома си от хлебарките е особено актуална.

Между другото, има редица храни, които привличат тези насекоми, повече от други. Дори ако апартаментът изглежда напълно чист и редовно изнасяте боклука, избягвайки появата на неприятни миризми, това изобщо не е гаранция, че хлебарки ще ви заобиколят. От статията ще разберете кои продукти е най-добре да не оставяте на масата, за да не привличате вниманието им.

Сирене

Експертите отбелязват, че сиренето е почти една от най-добрите примамки за този вид насекоми. Хлебарките са привлечени от почти всички видове и разновидности. Сандвичът с масло и сирене, оставен на масата за хранене през лятото, може да ви изиграе жестока шега.

Плодове и зеленчуци

Най-добре е да не съхранявате тези храни извън хладилника през лятото. Съхраняването при стайна температура може да привлече различни насекоми. Говорим за пъпеши, дини, праскови, банани, ябълки. Между другото, дори кората, останала след ядене на тези плодове, може да ви докара хлебарки.

Напитки

Ферментиралите напитки привличат и хлебарки, заради специфичната миризма, която имат. Една такава напитка е бирата. Не забравяйте, че хлебарките е много по-трудно да бъдат изтребени, отколкото привлечени, така че не оставяйте бира и други ферментирали напитки на масата. Прибирайте ги в хладилника.

Сладкарски изделия

Отдавна е известно, че хлебарките обичат трохи. Струва си да пуснете парче бисквита или трохи от хляб на пода, и насекомите ще се ступат точно там. Те обичат храна, богата на протеини и въглехидрати, и затова сладките са едни от най-приятните и търсени деликатеси за тях – блатове, сладкиши, шоколад и дори захар. Ето защо е толкова важно да почиствате къщата по-често, особено кухнята. По-добре е да минете няколко пъти с прахосмукачката, отколкото да тичате в аптеката за отрова за хлебарки.

Месо

Най-често насекомите намират подходящо лакомство за себе си само по миризмата. В допълнение към гореспоменатите гастрономически изкушения, те са привлечени и от ароматите на мазна и тлъста храна. Това може да бъде парче месо, гърди или наденица. Не напразно много хора са използвали такива продукти като стръв, за да се отърват от досадните насекоми.

Освен това хлебарките също не се колебаят да ядат вещества от синтетичен произход. Те не са привлечени само от метал и пластмаса. Сапунът, козметиката, прахът за пране също могат да ги привлекат. Понякога тези насекоми ядат дори и стайни растения.

Хлебарите се нуждаят от вода, за да снасят яйцата си

Средното време за развитие на техните яйца е около три месеца, в зависимост от температурата. Първото нещо, което можете да направите, е да блокирате основните им пътища за достъп, като поставите мрежи върху вентилационните отвори. Такива дупки има в кухнята, както и в банята. Посъветвайте се със специалист коя ще е най-ефективната и безопасна отрова, която да използвате, за да държите хлебарките далеч от дома си.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

взаимоотношения

Какво е емоционална зависимост?

8 неща в къщата, които ни правят нещастни