11

дек.

Фитнес упражнения вкъщи: как да спортувате у дома

Все се оправдавате, че нямате време да ходите редовно до фитнеса. Опитайте следните фитнес упражнения вкъщи, за които ви трябва само един стол.

фитнес вкъщи

А у дома не разполагате с нужните уреди, за да направите пълноценна тренировка. Не е точно така Обикновеният стол също е фитнес уред. С него дори можете да вдигнете трудността на програмата си и да постигнете по-голям ефект. Особено за стягане на бедрата и седалището.

Фитнес упражнения вкъщи:

  1. Застанете на колене зад облегалката на стола. Хванете я с опънати ръце. Стегнете корпуса Изнесете левия крак назад бавно и плавно, като бутате с бедрото и не разгъвате коляното. Задръжте в крайната точка и върнете обратно. Старайте се да не се навеждате напред и да не се усуквате странично. Повторете по 15-20 пъти с всеки крак.
  2. От същото положение се изправете. Приберете корема и разтворете рамене. Сега повдигайте опънат крак назад, отново бавно и без да замахвате. Пръстите задължително са в контра шпиц. Повторете по 20-25 пъти с всеки крак.
  3. Сега се обърнете странично към стола и се подпрете на облегалката. Повдигнете бавно и плавно външния крак точно встрани. Пръстите му през цялото време трябва да сочат напред, а не нагоре. Само така ще приберете бричовете. Върнете бавно към пода, но не стъпвайте. Повторете по 25-30 пъти с всеки крак.
  4. Обърнете се с лице към стола, хванете се за облегалката. Краката са събрани. Повдигнете се максимално на пръсти. Без да отпускате петите към пода, бавно клекнете до прав ъгъл в коленете. Задръжте така 5-8 секунди. Върнете се по обратния път. Разтърсете крака и повторете упражнението 8-10 пъти.
  5. Седнете на стола и поставете ръце на седалката от двете страни на седалището. Повдигнете се на ръце и бавно изнесете корпуса напред. Десния крак опънете с пръсти в контра шпиц. Левият е сгънат, коляното е точно над глезена му. Задръжте така и бавно пружинирайте с опънатия крак нагоре и надолу в продължение на 15-20 секунди. Върнете се на стола и изпълнете същото с другия крак. Това е една серия, направете 2-3.

Източници: https://steptohealth.com; https://www.freepik.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts