27

юли

Финансови грижи, дългове и безпаричие: ето как да се справите!

Много хора мечтаят, не за богатство и финансова стабилност, а за хора мечтаят ме за богатство и финансова стабилност, а за по-скромни неща — да се избавят от дълговете

И нищо чудно, дори богатият човек, който се смята за длъжник, не се чувства свободен. Думаш „заем“ виси като дамоклев меч и помрачава покоя на човека, блокира позитивните възможности, които е готова да му предостави съдбата. А ако постоянно говорите за положението си („Трябва да върна заема си“, „Трябва да си платя дълговете“ и т.н.), финансовата пропаст се увеличава.

Думата дълг (в смисъл на заем, кредит) е крайно негативна – и по смисъл, и по енергетика. Длъжникът не може да се почувства успял, дълговете теглят към дъното, връзват ръцете. Не осъзнаваме, че когато молим приятели да ни заемат малка сума и произнасяме токсичната дума, моментално стартираме разрушителна програма.

Важно е да разбираме, че дългът и парите (макар и тези, кои то искате да върнете) не са едно и също. Парите са инструмент, който се среща в най-различни варианти (банкноти, сметки в банката, електронни карти и т.н.)
А дългът е чувство. Още от малки слушаме за дълг пред родината, родителите, децата.

В същото време, когато се усеща длъжен, човек изпитва скованост, силно напрежение, свиват се съдовете на главния мозък, което се отразява негативно на здравето и на интелекта.

Творческите канали се блокират и кръгът на възможностите чувствително се свива. Нещо повече, хората, които са длъжни на всички едва ли не по рождение (чувството на дълг се култивира още от детството), живеят, за да обслужват чужди интереси: на родители, учители, началство, правителство. И фактически се намират в постоянно състояние на робство. Дори когато вземат кредит от банката, в съзнанието им се формира именно дълг.

А думата „кредит“ подразбира доверие, означава, че можем да вземем пари и да ги върнем.

Когато се премахне знакът за равенство между дълга и парите, всичко се променя. Човекът повече не се смята длъжен да върне дълга — той е настроен към привличане на пари и решаване на финансови въпроси. Животът му става значително по-добър. Появяват се възможности за повишаване на дохода и той лесно връща заетите пари. А Вселената му помага да увеличи благосъстоянието си.

ПРЕФОРМАТИРАНЕ НА СЪЗНАНИЕТО

Променяйки кода, човекът започва да излъчва съвършено различни емоции. И светът реагира съответно.

Много важно е напълно да се освободите от чувството за дълг. Думите „дълг“, „длъжен“ и всички производни трябва да се изключат дори когато говорите на теми, които нямат нищо общо с финансите. Никакви „Длъжен съм да стана в 8:00 ч.“, „Длъжна съм да взема детето от училище“, „Длъжна съм да съставя отчет/да отслабна/да приготвя вечеря“.

Думата „трябва“ и „нужно“ също не бива да се използват. Те говорят за принуда, за това, че отново действаме против волята си. Оптималната формулировка е „Следва да направя това и това“.

Следете какво говорите, откажете се от негативно заредените думи и скоро всичко ще се промени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts