11

фев.

Физиогномика – виж формата на лицето, разбери що за чешит стои срещу теб

Жреците, шаманите, лекарите в съвършенство владеят науката за „четене“ по лицето, като определят по него не само заболяванията, но и характера и бъдещето на човека


Физиогномиката, като наука за строежа на лицето, попила мъдростта на древните цивилизации, в нашето съвремие е с неопределен статут. Макар и да се опира в някои свои изследвания на безценен опит, векът на точните технологии сякаш не признава правото на физиогномиката да се нарича наука. В известна степен за това спомага т.нар. „популярна“ литература, според която е достатъчно само да се погледне лицето на човека и веднага всичко става ясно. Определена форма на очите ни кара силно да се замислим, конфигурацията на носа си е направо диагноза, а за брадичката няма какво да говорим: тя издайнически разкрива същността на собственика си.

Но ако се изчистят постулатите на физиогномиката от патината на популярното и се опитаме да разберем какво са имали предвид древните учени, може би ще променим мнението за нравствените, емоционалните, интелектуалните особености на личността.

И накрая – информация за тези, които все още не са се сблъсквали с популярните брошури по физиогномика.

ФОРМА НА ЛИЦЕТО

Удълженото лице с „правоъгълни“ очертания (ширината на челото е приблизително същата като на челюстта) се нарича „породисто“, аристократично. Човек с такава форма на лицето обикновено е добър организатор, способен да управлява хората.

„Триъгълното лице“ (с широко чело и свиващо се към брадичката) свидетелства за наличието на голям интелект. Хората с такова лице се отличават с висока чувствителност. Но някои от тях са хитри и лукави.

„Кръглото“ лице свидетелства за доброжелателност, приветливост, може би отстъпчивост. Кръглоликите обикновено са жизнерадостни, обичат комфорта, не са особено честолюбиви, тъй като се осланят главно на своя партньор.

Хората с „квадратно“ лице умеят бързо да взимат решения, проявяват упоритост и настойчивост при реализиране на плановете си. Обикновено са последователни, целеустремени, упорити и леко студени. Те често правят впечатление на грубовати, дори сурови.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts