24

ное.

Тя е на 26 години: как живее най-възрастната котка в света

Четириногият любимец успя да влезе в Книгата за рекордите на Гинес

Котката на име Флоси е родена на 19 декември 1995 г. Това се доказва от данните във ветеринарните книги. През декември 2022 г. тя ще навърши 27 години. Невероятно, ако тези цифри се преведат в човешка възраст, ще се окажат цели 120 години.

Трицветната котка вече напълно усеща старостта си – вижда зле и не чува почти нищо. Въпреки това Флоси остава също толкова игрива и привързана към хората, колкото и в годините на своята младост.

Как живее дълголетната котка?

В една зимна сутрин през 1995 г. Флоси е намерена на улицата от служител на болница в окръг Мърсисайд. Мъжът донесъл вкъщи котето и се грижил за него щели 10 години. Тогава се случило така, че собственикът на домашния любимец починал. Въпреки това, не след дълго котето изобщо не се появило на улицата. За нея се е погрижила сестрата на загиналия собственик.

Флоси живя в новата къща още 14 години

И трагедията се случи отново. Жената починала от старост. Тогава дълголетната котка попаднала в ръцете на сина на първия собственик. Животното обаче не останало дълго там. През лятото на 2022 г. мъжът осъзнал, че просто не може да осигури на котката подходящи грижи поради нейните заболявания – слепота и глухота.

Заради това той прехвърлил котката на грижите на местен приют. Служителите на институцията бяха искрено изненадани, когато разбраха възрастта на пухкавата красавица. Именно те се обърнаха към Книгата за рекордите на Гинес, за да разберат дали Флоси е най-дълголетната котка в света. В крайна сметка тя действително се оказа най-възрастният представител на вида си.

И какво от това?

Доброволката Вики Грийн решила да вземе гальовната котка в дома си. Жената така или иначе имала опит в грижите за възрастни котки. Затова не й беше трудно да приюти Флоси в апартамента си. Според Грийн новата ѝ съквартирантка бързо се адаптирала към къщата – тя имала добър апетит и желанието да се втурва из къщата с играчки не е изчезнало, въпреки възрастта ѝ.

Имайте предвид, че по-рано за най-старата котка сред всички видове беше призната като котка на име Cream Puff от Америка. Тя починала през 2005 г. на 38-годишна възраст.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts