Топ 5 най-полезни стайни растения

Събрали сме първите 5 най-полезни за домашната атмосфера стайни растения.Като правило, стайните растения се съхраняват в апартамента заради тяхната красота. Но малко хора знаят, че в допълнение към естетическата функция, стайните растения са много полезни за хората. Те са в състояние да пречистят въздуха и да го напълнят с вещества, полезни за хората.

Бръшлян
Hedera Helix

Това растение е не само шампион сред домашните растения за усвояване на въглеродния диоксид, но има и друго важно качество в своя арсенал- той е естествен сорбент и отвежда тежките метали, токсини и формалдехид от въздуха.


Особено полезно е да се отглежда това растение от хора, които живеят на ниските етажи, близо до магистрали или големи булевардиБамбукова палма
Rhapis, Bamboo Palm Tree


Ако Бръшлянът е доста капризно растение, от гледна точка на поливане, тогава Бамбуковата палма ще бъде доволна, ако я поставите на място, където да достига светлина до нея. А водата често не е необходима. Но тя също перфектно пречиства въздуха.


Чувствайте се свободни да го поставите близо до компютъра- така ще намалите вредата от електромагнитното лъчениеСпатифилум
Spatiphyllum

Това аристократично цвете не се плаши от черната работа в дома ви. То безмилостно ще се бори с промишлени и битови токсини. Цветето може да „абсорбира“ изпаренията на ацетон, бензол, различни видове алкохол, амоняк. Спатифилум е идеален подарък за нова къща или апартамент след обновяване.


Никой завод не може да се пребори с него в химическата война

Рапис екселза
Rhapis Excelsa

Това елегантно растение, за разлика от много други, не само пречиства въздуха от вредни примеси, но и щедро я подхранва с важни минерали и соли, които имат благоприятен ефект върху дихателната система на човек. Така че няма да е излишно да имате тази палма в къща, чиито жители страдат от хронични бронхопулмонарни проблеми, бронхиална астма и сърдечни заболявания. Освен това, има силно успокояващо действие върху нервната система.


В САЩ редовно се подарява такова растение на шефа, за да е по-малко раздразнителенФикус
Ficus, Rubber Plant


Непринуденото цвете „на баба“ много ефективно пречиства въздуха и същевременно го освежава. И на практика не предизвиква алергични реакции.


Можете спокойно да го поставите близо до леглото или в детската стаяВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За удивителни усещания в Космоса разказват космонавтите

Най-ненормалните и ужасни спортове в миналото