Тибетските лекари: Чаша гореща вода сутрин удължава живота с 10 години!

С тази лесноизпълнима процедура се отслабва бързо и се нормализира кръвното

Смяташ, че да пиеш чаша студена вода сутрин е много полезно? Дойде време да се разгледа доколко целесъобразна е тази привичка, тъй като в зависимост от температурата водата може да бъде полезна, или не съвсем.

Защо пием вода?

Всеки уважаващ себе си човек поне веднъж в живота си се е интересувал от тайните на младостта, пречистването, отслабването… И само в едно нещо официалната и нетрадиционната медицина са на едно мнение – вода трябва да се пие. Но как, кога и каква – тук всеки си има свое мнение.

Човек се състои от вода 60-80 процента. Оттук и идва отговорът на въпроса: „Защо пием много вода?“ – за да живеем! Под думата „много“ не се разбира определен литраж. Да изпиваме осем чаши вода на ден не е задължително. Поне научно потвърждение за това няма. Официалната медицина счита, че трябва да се пие толкова, колкото ви се иска. И също така когато ви се иска.


Нужното количество течност зависи от пола, възрастта, височината, физическото състояние, обкръжаващата среда, храненето и други признаци. Според статистическото изследване на Института по медицина на САЩ, за мъжете е достатъчно да употребяват на ден 3,7 литра течност, а жените – около 2,7 литра. И няма значение в какъв вид водата постъпва в организма: във вида на сок, чай, супа, плодове или зеленчуци.

Но, съгласно източните учения, тайната на вечната младост е в горещата вода. Не кипяща, не топла, а вода с температура 40-45 градуса. При това най-лошото, което човек може да стори на организма си, е да пие студена вода или напитки с лед.


Тибетските лекари са уверени, че чаша гореща вода всяка сутрин удължава живота с 10 години! Горещата вода заглушава елемента на огъня – стомаха и убива микробите, възникнали в него през нощта. В Китай от детството учат децата да изпиват преди хранене подгрята вода. Дори в кафенетата и ресторантите, преди да донесат поръчката, дават на клиента чаша гореща вода.

Аюрведа утвърждава, че чаша топла вода след събуждане помага да се избавяме от мигрена, високо кръвно налягане, напълняване, артрит и други болести.
Безусловно има здрав смисъл в тези твърдения. От студената вода организмът не се събужда, а изпитва шок и включва сигнали водата да се подгрее до оптималната температура – вътрешната температура на тялото.

С други думи, в органите от храносмилателната система възникват спазми и, за да защитят стените на стомаха и хранопровода, отделят повече слюнка, следователно храносмилането се забавя. Едновременно със спазмите на стомаха възникват спазми и на жлъчния мехур.
Вместо да усвоява хранителни вещества, тялото изразходва енергия за регулиране на температурата. Това не е най-добрия начин да се горят калории, напротив – един от най-лошите.

Да пиете гореща вода на пълен стомах няма смисъл. Това е най-добре да се прави сутрин. Чаша такава вода ще отпусне мускулатурата на храносмилателните органи, ще очисти стените на стомаха от остатъци от храна и стомашен сок и ще нормализира киселино-алкалния баланс.

Благодарение на чаша гореща вода сутрин се подобрява обменът на веществата, очиства се кръвта и се усилва процесът на детоксикация на тялото чрез кожата, бъбреците и лимфната система. Подобрява се изтичането на жлъчката, тялото постепенно се събужда и храносмилателната система започва да работи много внимателно, без шок и претоварване.
Резултатите от тази ежедневна сутрешна процедура ще бъдат чиста кожа, без мазен блясък и акне, бързо понижаване на теглото без никакви усилия и нормализиране на кръвното налягане.

Не размишлявай защо да пиеш вода сутрин, а действай! Не кипвай, а подгрявай всяко утро чаша вода и я пий бавно, на малки глътки. Не бързай да закусваш, почакай с приемането на храна около 20 минути. А за да видиш резултата – пробвай да го направиш още утре, ще бъдеш приятно изненадан!

What do you think?

261 points
Upvote Downvote

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Учени: Скоро хората ще живеят по 130 години, а ще изглеждат като 20-годишни

Джейн Фонда: „На 20 се чувствах ужасно стара, на 30 – направо древна и едва сега на 80 се чувствам наистина млада!“