11

ное.

Тези 3 неща могат да изчистят дома ви от негативна енергия веднъж завинаги

Ако искате във вашия дом винаги да цари хармония, която никой не може да наруши, трябва да положите много малко усилия

Огън

От незапомнени времена огънят е смятан за една от най-мощните природни стихии. Той е почитан в много култури. Огънят не само създава комфорт в нашия дом, позволява на жените да готвят храна и дава топлина на семейното огнище, но и изгаря всичко ненужно, почиствайки негативната енергия.

Не е тайна, че шаманите третират всеки предмет като живо същество и вярват, че сме заобиколени от невидим свят на духове. Затова духът на огъня не е изключение. Шаманите го почитат по специален начин – хранят го с гхи и сухи билки, а също така правят и други приношения в зависимост от традициите.

Някои народи все още имат специално обособено място в домовете – огнище. Там има „огнена глава“, пред която не трябва да сяда гост, за да не се разгневи огънят. Чрез тази „глава“ те захранват огъня, оставяйки част от сготвената храна за нея. Разбира се, съставките на манджата, която се готви на огъня, трябва да бъдат качествени и третирани с голямо уважение и любов.

Как да почистим пространството в дома от негативна енергия с помощта на огън и какво точно е необходимо за това?

Силата на свещите

За да почистите пространството, можете да използвате така наречения „малък огън“ – свещи (съответно „големият огън“ е огънят в огнището или камината, ако имате такава). Препоръчително е те да бъдат направени от пчелен восък с добавка на натурални билки и растителни масла. Можете да използвате такива, в които има добавено гхи.

Най-добрият начин за почистване на къщата са гръмотевични свещи , създадени на специалния празник Громница или в Деня на живия огън, който се празнува на 2 февруари.

Вярва се, че на този ден се съединяват земният и небесният огън – това е единственият ден през зимата, когато има шанс да ни застигне буря с гръмотевици и светкавици.

Гръмотевичните свещи имат специални свойства да почистват къщата, пространството и самия човек, а също така служат като талисман срещу враждебни сили. Когато запалите свещ, винаги се молите със следните думи: „Дух на огъня, помогни ми да пречистя дома си от негативна енергия без вреда! Бъди мой помощник и съюзник!“

Как да изпълним ритуала?

Запалете свещите и ги движете бавно и внимателно отгоре надолу, от тавана до пода и обратно на часовниковата стрелка в цялата къща, като обърнете специално внимание на ъглите. Ако свещта пуши, тогава трябва да изчакате малко и след това да продължите ритуала.

Ако искате да пречистите себе си или любим човек с огън, тогава внимателно вървете обратно на часовниковата стрелка отгоре надолу със запалена свещ. Още по-внимателно обикаляйте с нея около главата на малко разстояние, а след това около раменете и ръцете, като постепенно се движите надолу. В същото време, разбира се, не забравяйте да вземете предпазни мерки и преди да запалите свещта, кажете: „Дух на огъня, помогни ми да изчистя този човек от отрицателна енергия без вреда! Бъди мой съюзник и помощник!“

Обърнете специално внимание на местата, където свещта започва да пуши

Изчакайте няколко секунди и продължете ритуала. Накрая внимателно обходете с огъня около краката – накарайте човека да повдига единия или другия крак. И, разбира се, в края на ритуала не забравяйте да благодарите на огъня – можете да направите това със свои думи.

Артиш за почистване на негативна енергия

За да почистите пространството, можете да използвате дим от артиш – нарича се още арса, хвойнова пръчка, шаманска трева – това е специален вид хвойна. В превод от монголски означава „лекарство срещу страх” или магическо растение, което предпазва от зли хора.

Артиш расте на надморска височина от 2500-3000 метра на места, където се отделя енергия, които се наричат ​​„роза на ветровете“, където се срещат елементите. Между другото, шаманите го използват, за да опушват хора и домове от враждебни духове и да ги почистват от негативна енергия по време на ритуали. Тази билка се използва и от будистките монаси за същите цели.

Клонче Artemisia (пелин)

Ако нямате артиш, можете да го замените с пелин , който също има силни защитни свойства – злите духове не харесват миризмата на пелин и напускат къщата. Това е същинско растение амулет, което нашите предци са почитали толкова много от древни времена, окачвайки го във всеки дом.

За да почистите пространството, трябва да се разхождате с тлеещ клон от артиш или пелин обратно на часовниковата стрелка в стаята, като също спирате във всички ъгли. Със запалена пелинова клонка се опушва и човек, за да се изчисти от негативност. Препоръчва се ритуалът да се извърши обратно на часовниковата стрелка отгоре надолу, подобно на очистването с огън.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts