9

мар.

Тези храни се ядат само от хора с ниско самочувствие – вие един от тях ли сте?

Изненадващо, предпочитаните храни наистина могат да кажат много за личността на човек

„Кажи ми какво ядеш и ще ти кажа кой си“ – модифицирана версия на известната фраза идеално потвърждава факта, че храните, които ядем, влияят на нашето самовъзприятие.

С помощта на храната можете да повишите самочувствието, достатъчно е само да изключите определени ястия от диетата си. Кои точно, ще научите от днешната статия, която подбрахме специално за вас..

Замразена пица

Да, разбира се, понякога се случва да нямаме достатъчно сили или време да сготвим прясна храна. Тогава на помощ идват полуфабрикатите: замразени котлети, пици и различни хапки. Никой обаче не знае какво всъщност влиза в тези вкусни ястия.

Замразената пица е специален случай. Иначе погледнато, какво може да не е наред с този конкретен продукт? Въпросът е вашето отношение към себе си: готвенето на такава пица също отнема известно време, а от състава на продукта има какво да се желае. Освен това не излиза по-евтино, в сравнение с домашно приготвената пица.

Спагети за бързо приготвяне

Както знаете, най-лошото нещо в такова ястие са подправките и маслото, с които предлагат да го овкусите. Те съдържат голямо количество консерванти, които гарантират по-дълъг срок на годност на продукта и го правят толкова вкусен. Честата употреба на такива спагети води до увеличаване на телесното тегло и влошаване на благосъстоянието.

Това не само е вредно за нашето тяло, но и допринася за намаляване на самочувствието. Защо? Всичко зависи от нашето възприятие на този продукт.

Десерти със заместител на захарта

Разбира се, за мнозина захарта е просто противопоказана по здравословни причини. Но има категория хора, които вярват, че ако искат да отслабнат, тогава трябва да се откажат от сладките храни. Тъй като нуждата от нещо вкусно остава, мнозина търсят продукти с крещящ етикет „без захар“.

По правило има много такива десерти, но ако не съдържат захар, това не означава, че не съдържат други Е-добавки и консерванти, които в много отношения са по-вредни от „бялата отрова“. Например палмово масло

Зърнени блокчета

Съществува мнение, че зърнените блокчета съдържат много полезни неща, но това не е така. Истински добър продукт ще бъде доста скъп за създаване, а този, който е достъпен за всички и може да се купи от обикновен супермаркет, е с високо съдържание на захар.

Сандвич

Сандвичите често помагат в ситуации, когато не остава време за вкусна и питателна закуска, но честата им консумация също показва нежелание да се грижите за себе си.

В края на краищата закуската не е просто хранене, тя е цял ритуал, който може да даде тласък на положителна енергия за целия ден.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts