Тези зеленчуци и подправки може да отгледате сами и на кухненския прозорец

Оказа се, че е много лесно да имате под ръка свежи и пресни зеленчуци и подправки

Но не като ги купите от магазина, а след като сте ги отгледали сами и откъснете тези зеленчуци и подправки от вашия прозорец в кухнята, или от терасата


Много растения веднага покълват във вода и израстват наново. Опитайте се да направите у дома тази малка оранжерия – витамините, които ще си набавяте директно, ще ви дават сила всеки ден!

1. Зеленият лук ще порасне отново, ако остане в малка чаша, с корени във водата. Стаята, където ще расте, трябва да е добре осветена.


2. Чесънът също расте добре, и може да се развие допълнително, в чаша вода. Кълновете от чесън са много нежни, и са идеални за добавяне към салати и сосове.

3. Отрязаните върхове от моркови се потапят във вода и се оставят да израснат. Може да ги засадите отново, след като се вкоренят. Тяхната яркозелена горна част е много подходяща за пролетни салати.

4. Малки кълнове босилек с дължина 3-4 см, поставени в чаша вода под пряка слънчева светлина, ще се развият добре във вашата кухня. Когато те увеличат размера си два пъти, можете да засадите растението в почвата. Босилекът отново ще бъде буен и свеж.

5. Марулята ще оживее отново, ако я държите във вода няколко дни, така че водата да покрива половината от растението. След това, като се появят нови листа, растението отново може да бъде засадено в земята.

6. Кориандърът добре израства във водата. Опитайте се да го насадите, а ароматното растение не след дълго ще ви зарадва със свежа зеленина.

What do you think?

258 points
Upvote Downvote

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Тези хора изумяват и разсмиват със своята креативност

Така трябва да се държи една жена, за да може мъжът да търси любовта й през целия си живот! И не само до първата интимност…