4

апр.

Тези зеленчуци и подправки може да отгледате сами и на кухненския прозорец

Но не като ги купите от магазина, а след като сте ги отгледали сами и откъснете тези зеленчуци и подправки от вашия прозорец в кухнята, или от терасата


Много растения веднага покълват във вода и израстват наново. Опитайте се да направите у дома тази малка оранжерия – витамините, които ще си набавяте директно, ще ви дават сила всеки ден!

1. Зеленият лук ще порасне отново, ако остане в малка чаша, с корени във водата. Стаята, където ще расте, трябва да е добре осветена.


2. Чесънът също расте добре, и може да се развие допълнително, в чаша вода. Кълновете от чесън са много нежни, и са идеални за добавяне към салати и сосове.

3. Отрязаните върхове от моркови се потапят във вода и се оставят да израснат. Може да ги засадите отново, след като се вкоренят. Тяхната яркозелена горна част е много подходяща за пролетни салати.

4. Малки кълнове босилек с дължина 3-4 см, поставени в чаша вода под пряка слънчева светлина, ще се развият добре във вашата кухня. Когато те увеличат размера си два пъти, можете да засадите растението в почвата. Босилекът отново ще бъде буен и свеж.

5. Марулята ще оживее отново, ако я държите във вода няколко дни, така че водата да покрива половината от растението. След това, като се появят нови листа, растението отново може да бъде засадено в земята.

6. Кориандърът добре израства във водата. Опитайте се да го насадите, а ароматното растение не след дълго ще ви зарадва със свежа зеленина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts