Тези загадки ще останат неразгадани още дълго време

Има загадки, които съществуват от хиляди години, и все още не са разгадани от учените

Най-вероятно въпросителните около тях ще останат още дълго време, колкото и развит да е света


МИСТЕРИОЗНИ ФОРМИ НА ЖИВОТ

Малцина са чували за осмокраки микроорганизми, наричани бавноходки. Средата им на обитание са дървета, но според специалистите бавноходките могат да живеят дори в открития Космос. А на Земята тези организми оцеляват без вода и екстремални температури.

Учените не са единодушни по този въпрос. Според едни това са извънземни форми на живот. Други настояват, че в тях няма нищо космическо. При това не е установена ДНК на тези организми и към кой тип същества принадлежат бавноходките.

ЗАЩО СПИМ?

Известно е, че човешкото тяло се регулира от циркадните ритми и сънят е един от тях. В това време организмът се възстановява. А ние сънуваме. Но не всички организми на Земята се нуждаят от сън, което поражда множество въпроси. Каква роля играе сънят за човека, как е създадена необходимостта да спим, и какви са основните функции на съня?

Според една от теориите, споделяна от по-вечето експерти в тази област, сънят играе главна роля във формирането и съхраняването на пластичността на
мозъка.

КАКВА Е СЪДБАТА НА ЕМИЛИ ЕРХАРТ!

Емили Ерхарт е първата жена, която прелита над Атлантика. Но по време на околосветския й полет през юли 1937 г. Ерхарт изчезва някъде надТихия океан. Останките от самолета й не са открити. Изчезването й остава една от тайните на XX век.

КОКОШКАТА ИЛИ ЯЙЦЕТО

Това е спор, воден от поколения учени векове наред.

Британски специалисти, като най-плодовидите в сферата на формулиране на теории, смятат, че тъй като формирането на черупката е невъзможно без белтъчни клетки, открити в кокошите яйчници, то очевидно кокошката се е появила преди яйцето. Но съществуват някои типове снасящи яйца разновидности, които са се появили преди кокошката, затова е възможно кокошето яйце да се е развило преди самата кокошка. И не е възможно да се проследи еволюционната адаптация.

ИМА ЛИ ЖИВОТ СЛЕД СМЪРТТА

Всеки човек, който казва, че е „умрял и се е върнал“, като при това лично се е уверил в наличието на живот след смъртта, всъщност не е изпитал смъртта, уверяват учени, изследващи най-различни случаи на клинична смърт. Според тях общоизвестните характеристики на умирането, като светлина, тунел, обкръжение от хора, безтегловност и тем подобни, всъщност са околосмъртни преживявания.

Затова е практически невъзможно да се потвърди или отрече наличието на живот след смъртта. За целта е необходимо някой да се е върнал от там и да свидетелства „от първо лице“. Но уви, това не се е случвало.

ЕГИПЕТСКИТЕ ПИРАМИДИ

Най-различни теории обясняват възникването на тези величествени съоръжения: от намесата (помощта) на извънземни цивилизации до тайни технологии, които фараоните са отнесли в задгробния свят. Тези конструкции“ и днес представляват чудо на физиката и инженерството, при това създадено от 2589 до 2504 г.пр.н.е.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 невъзможни съвпадения, които въпреки това са се случили

Писателите и предизвестеното бъдеще: литературни фантазии, които днес вече са факт