2

юни

Тайните на съблазняването на най-известната куртизанка в историята

Научаваме се да покоряваме мъжете по метода на жените от Ренесанса

Вероника Франко е известна куртизанка, поет и философ от Венецианския Ренесанс. От нейната красота, остър ум и разнородни таланти бяха пленени и най-благородните жители на Венеция. Самият крал на Франция Хенри III е прекарал не една и две нощи в нейните покои. Любовниците на Вероника желаели компанията ѝ толкова, колкото и тялото ѝ. В основата на живота на тази невероятно красива и образована жена е заснет филмът „Dangerous Beauty“ (Съдба на куртизанка).

Филмът до голяма степен надежден източник и има много прилики с реалната история на известната куртизанка.

Вероника Франко е родена през 1546 г., когато Венеция е била в зенита на своята мощ. Израства в семейството на богат търговец, а майка ѝ е една от най-скъпите куртизанки във Венеция. Франко е била надарено дете, получила е отлично образование и показа изключителни способности в литературата.

Що се отнася до любовната история на тази забележителна жена, има и някои особено интересни и трогателни моменти. В стихосбирката Terze rime, която Франко публикува през 1575 г., цели седем творби са посветени на Марко Вение. Но тази любовна история е по-скоро изключение, отколкото център в живота на Вероника Франко.

Вероника Франко в реалния живот – портрет рисуван от Тинторето

Личният живот на куртизанката е бил много наситен

Тя е била омъжена за д-р Паоло Паница, дълго време е била любима муза на известния художник Тинторето, била е близка и на сенатора Доменико Вениера. Освен това, Вероника Франко е успяла да роди шест деца от различни мъже.

Както в киното, така и в живота, куртизанката Вероника Франко е била много търсена сред мъжете

В допълнение към красотата, образованието и интелигентността си, Вероника е имала в изобилие женски чар и е знаела как правилно да използва всичките си положителни качества.

Ето няколко трика, които венецианската куртизанка е използвала, за да привлича мъжете.

Мъжът е слънчев лъч

Вероника винаги е била искрено щастлива, когато се среща с обекта на своята симпатия. Тя не криела емоциите си. Подобно поведение винаги е приятно за мъжа и го кара да се почувства като най-добрият и единствен на света. Освен това, след известно време, на подсъзнателно ниво, той самият започва да се наслаждава на срещата и с нетърпение очаква следващата. Тази техника отдавна е описана в психологията.

Думите му са злато

Вероника винаги е била внимателна към това, което казва мъжът, и среща шегите си с флиртуваща усмивка. След като получи одобрение, един мъж интуитивно се чувства добре с жената, с която е. Куртизанката е имала остър ум и чувство за хумор и не се колебае да се шегува в отговор, което само подхранва интереса към нея самата.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts