9

мар.

Сънищата не се сбъдват, те са реалността

Сънищата са малки отблясъци от онова, което ни се е случило и за което сме мислили през деня

Butterfly

В резултат на изследване, проведено от Университета „Джон Хопкинс” (САЩ), става ясно, че интуицията на бременните жени относно пола на бъдещото им дете, е вярна в 70% от случаите. А сънищата им по този въпрос са 100% точни!

Сънищата дават на човека информация, която вече се намира някъде дълбоко в подсъзнанието му

Те често посочват какво му е необходимо за неговото израстване, за достигането на психологическа хармония, на здравословни отношения с другите хора и т.н. Помагат му да избере правилния път, и напомнят за незавършените дела. Сънищата са истински фабрики за производство на смисъл. И те никога не лъжат.

Писателят Том Робинс казва, че сънищата не се сбъдват – те са реалността

А когато говорим за осъществени сънища, обикновено имаме предвид реализирането на собствените си честолюбиви замисли или желания.

Сънят е свързан с момента на пробуждането по най-непосредствен начин. Когато се спука „сапуненият мехур” на нашия сън, ние мигновено получаваме възможност да надникнем в собственото си подсъзнание и да извадим от там образи, засягащи това, което трябва да бъдем. Изглежда, мозъкът ни непрестанно работи над
реализирането на нашия потенциал – ден и нощ.

Има неща, които е невъзможно да се видят на дневна светлина -звездите например

За да успеем да различим някои неща, е необходима тъмнина. Можем да си блъскаме главата над решаването на проблемите си, след което отговорът на всичките ни въпроси идва в съня ни – като на поднос и с панделка. Излиза, че да се опитваме да се справим с даден проблем без информацията, която се съхранява в сънищата ни, е все едно съдия да произнесе присъда, игнорирайки половината факти по делото.

Много наши сънища с право могат да бъдат наречени „шедьоври на метафоричното общуване”

Например в съня си получавате дебела пачка 100-еврови банкноти, но по-късно откривате, че това е измама – само първата е истинска. В друг сън губите документите си. В трети намирате златен телец – силно повреден и прикован към земята с дебела верига. В четвърти шефът ви кани на екстравагантен купон край басейна в имението си, но басейнът се оказва празен. Смисълът на всички тези нощни видения е напълно ясен.

Сънищата носят реална информация, реални импулси, реални емоции. И ако ги игнорираме, последствията ще се окажат също напълно реални.

В Малайзия живее народът сена. Сред тях съществува истински култ към съня. Всяка сутрин хората се събират заедно, за да си разказват какво са сънували миналата нощ, и да обсъдят значението на тези сънища. И в зависимост от тях вземат всички важни решения.

Сена смятат, че когато нещо или някой преследва човек насън, това е по-скоро съюзник, а не враг. Затова не трябва да бягаме, а да се обърнем с лице към преследвача, за да разберем какво иска да ни каже, да ни предупреди или напомни. Интересното е, че сена изобщо не познават депресията, неврозите и психозите.

Източник: ria.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts