2

юни

Съединените щати установиха причината за COVID-19

Година и половина по-късно загадката за появата на коронавируса беше разгадана

Измина малко повече от година, откакто новата коронавирусна инфекция обхвана света. И до днес никой не може да каже със сигурност откъде идва вирусът, но Америка, очевидно, успя да намери отговора.

Дори по време на президентството на Тръмп, Америка активно обсъждаше появата на вируса. Тогава се имаше предвид факта, че за първи път коронавирусът се появява не на пазара в Ухан, а в лаборатория, разположена на територията на китайския град. Новият президент Джо Байдън се съгласява с това мнение на своя предшественик, и Съединените щати започнаха разследването на китайския произход на вируса. Имаше един важен момент за започване на тази операция: американското правителство твърди, че няколко лекари са се разболели и впоследствие са починали от COVID-19 още през декември 2019 г., когато никой дори не е предполагал за вируса.

На свой ред КНР заяви, че американските лаборатории, работещи по изследването на най-опасните вируси на планетата, винаги са били по-ефективни от китайските

Китайското правителство намекна, че Fort Detrick, американска биолаборатория, е затворена през август 2019 г. поради теч. Именно там се изследват най-опасните вируси и бактерии на планетата. Все още не е ясно какво и как се е случило тогава. Обектът и случилото се в него се оказа строго класифицирано. В същото време учени по целия свят през септември 2019 г. наблюдават епидемия от белодробни заболявания в САЩ , които са толкова трудни за лечение, колкото и коронавирусът. Китайските власти смятат, че посещението на американската армия в Ухан през 2019 г. е довело до разпространението на вируса в Китай.

Много учени изказват мнение на глас, че истинските причини за появата, реалния брой случаи и последиците от вируса няма да разберем не просто много, а изобщо никога. Времето ще покаже дали това е вярно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts