хигиень

22

сеп.

Съвети за хигиена при орален секс

Ще започнем с хигиената, която трябва да спазвате преди орален секс.

Какво и как да правим, за де на съжаляваме след акта

Въпреки че може да мислите, че хигиената преди и след оралния секс е една и съща, е необходимо да осъзнаете важността да я правите по най -подходящия начин за вашето здраве. Затова ще се задълбочим в различни части, на които трябва да обърнете по -голямо внимание.

Хигиена преди орален секс

Ще започнем с хигиената, която трябва да спазвате преди орален секс. Измийте зоната много добре със сапун или, още по -добре, подходящ сапун за интимната зона. Мъжете не трябва да забравят за тестисите и перинеума, а жените трябва да се съсредоточат върху големите и малки срамни устни.

Мъжете, които не са обрязани, често натрупват замърсявания в тази зона. Мъжкото обрязване намалява  риска от инфекция с вируса на човешкия имунодефицит и полово предавани болести. Това е бял секрет, който може да произвежда неприятни миризма.

Начинът да избегнете това е да издърпате препуциума и да изплакнете с много вода главата на пениса. След това трябва да изсушите интимната зона много добре, за да предотвратите влагата, която може да провокира растеж на гъбички.

При жените, след почистване добре на гениталиите, включително и ануса, трябва да изсушат добре тази област. Това е начин да се избегнат проблеми, като вагинална кандидоза.

Хигиена след орален секс

След като сте правили секс, може да не искате да измиете интимната си зона веднага. Това обаче е изключително важно. По какъв начин трябва да го направите? Защо е толкова важно? Открийте го в следните точки:

  1. За да се избегне натрупването на бактерии. Почистването на гениталната област предотвратява растежа на бактерии. Особено ако сте използвали лубриканти, масла или презервативи.
  2. Намаляте риска от цистит. Това е проблем, който засяга жените и може да бъде избегнат чрез измиване на интимната зона след орален секс. Не е препоръчително да остава влажна.
  3. Ако сте правили секс извън дома и няма възможност да използвате биде, можете да използвате кърпи за еднократна употреба. Затова е важно за вас винаги да ги носите със себе си.

Хигиената на устата при орален секс

Трябва  да обърнете специално внимание на устната хигиена, особено преди секс. Причината е, че устата е чудесен източник на бактерии.

Струва си обаче да си припомним значението на предотвратяването на болестите, предавани по полов път. Използването на презервативи и вода за уста са ресурси, които предотвратяват тази зараза.

Хората често вярват, че полово предаваните болести не се разпространяват от гениталиите в устата. Но това е грешка. Например, човешкият папиломен вирус може да доведе до рак на устната кухина. Ето защо, по отношение на хигиената, трябва да споменем и важността на адекватната си защита.

Надяваме се, че тази статия ви е позволила да разберете по -добре на какво трябва да обърнете внимание преди и след орален секс. По същия начин ви насърчаваме да осъзнаете колко е важно да се предпазите по време на този тип интимна среща.

Болестите, предавани по полов път, стават все по -чести. Ако искате да се наслаждавате на орален секс без притеснения, не забравяйте да изберете подходящ за вас метод за защита. Взимате ли ги предвид при оралния секс? Ако ли не, помислете дали да не поправите този пропуск.

Източник: https://steptohealth.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts