гладка кожа

1

мар.

Съвети за гладка кожа

Как да съхраним кожата си гладка?

Не използвайте препарати, които не съдържат сулфати. Не искаме да използваме тези неща върху косата си, така че със сигурност не го искаме и върху тялото си! Сулфатите са детергент, който създава пяна и често е много груб и може да дехидратира кожата ни.

Намалете кофеина и алкохола за да имате гладка кожа

Твърде много кофеин може да бъде вредно за кожата ни. И кофеинът, и алкохолът действат като диуретици, така че прекомерното поглъщане може да дехидратира кожата. Опитайте се да намалите приема на кафе и алкохол до колкото можете. Това е едно от най – важните неща, когато става въпрос за гладка кожата.

Ексфолиране за гладка кожа

Ексфолирането е един от най-лесните начини да получите мека и гладка кожа за броени минути. Всъщност има три вида ексфолианти: ексфолиантни, ензимни и химически. Най-често срещаните се фокусират основно върху повърхностните клетки. Ензимните и химически ексфолианти разтварят мъртвите кожни клетки. Химическите ексфолианти са насочени към по-дълбоките слоеве на кожата, докато ензимните типове са по-безопасни за чувствителна кожа. Няма нищо лошо в използването на ексфолианти, просто внимавайте да бъдете нежни, когато ги използвате, за да не дразните кожата си.

Вода е важна за гладка кожа

Според дерматолога Сюзън Х. Уайнкъл от Флорида, видът на водата, която използвате, може да направи разлика в гладкостта  кожата ви. Тя препоръчва да използвате пестеливо почистващи препарати и средства за измиване на тялото, ако имате чиста вода. Ако използвате обаче силно хлорирана вода тя ще намали разпенването на почистващите препарати, което  ще ни кара да използваме повече от тях, което в крайна сметка може да изсуши кожата ни.

Вкарайте ред, ако искате да имате гладка кожа

Когато прилагате продуктите си за гладка за кожа, имате ли метод? Някои експерти  казват, че редът, в който използвате продуктите, може да бъде дори по-важен от самите продукти. Ако имате препарати за кожата с активни съставки като ретиноли или антиоксидантен серум, използвайте тях първи. Първо се прилагат продукти с по-тънка текстура, за да могат да бъдат в директен контакт с кожата ви, а по-плътните овлажнители ще се използвате след това. Ако първо нанесете по-плътни продукти, те могат да действат като бариера за продуктите с по-тънка текстура.

Източници: pixabay/women.ca

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts