3

мар.

Странният живот на Франк Лентини – единственият трикрак човек в света

Неговият брат близнак не се дооформил в утробата на майка му и се оказал свързан с гръбначния му стълб

Така на бял свят се появил Франческо – човек с три работещи крака с различна дължина, шестнадесет пръста на краката, както и два пълноценни полови органа.

Медиците отказали операция по разделянето на близнаците, опасявайки се за живота и здравето на Франческо: намесата в гръбначния стълб би могла да навреди и той да се окаже парализиран.

В семейството детето било дванадесетото поред, но родителите се отказали от момчето с необичайна външност. Затова Франческо известно време живял у леля си, която го отгледала. Но скоро го дала в интернат за деца инвалиди.
Дълго време момчето ненавиждало излишните си крайници,
защото те го правели различен от останалите. Но в приюта имало много деца с отклонения, което изиграло своята роля и помогнало морално на Франческо – позволило му да погледне на тялото си по различен начин.

Когато Франческо Лентини пораснал, се научил да играе футбол, да кара велосипед и кънки, да скача, да тича. Момчето било доста симпатично и по умственото си развитие по нищо не се отличавало от връстниците си.

Когато бил на 8 години, той, както и много сицилийци по онова време, емигрирал в САЩ. Там си намерил работа в цирк и станал известен, Франческо показвал необичайни номера и зрителите изпадали във възторг от изпълненията му. Странностите на тялото на младежа с възрастта останали на втори план. Публиката виждала не уродлив човек на сцената, а много симпатичен младеж с чувство за хумор. Мнозина отбелязвали ума му, при това бил и отличен събеседник.

Скоро Франческо се оженил за Тереза Мюри, с която отгледали четири прекрасни и абсолютно здрави деца. На 30 години Лентини получил американско гражданство. Той се ползвал с огромно уважение сред колегите си, а приятелите му го наричали „крал“.

През целия си живот Франческо Лентини бил много популярен, продължавал да играе в цирка и да гастролира до самата си смърт. Починал на 22 септември 1966 г. в Джексънвил, щата Флорида, САЩ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts