холестерола

4

юни

Сок от грозде и ананас за намаляване на холестерола

Какво е холестерол?

Холестеролът е липопротеин, който се намира в кръвта на хора и животни. Въпреки че връзките му със сърдечно-съдовия заболявания започват да се поставят под въпрос в днешно време, добра идея е да го поддържате в рамките на препоръчаните параметри. Растителните храни като сок от грозде и ананас могат да помогнат на тялото да премахне излишния холестерол.

80% от холестерола се генерира от черния дроб, докато 20% идва от диетичните храни. Това вещество играе важна роля в транспорта на липиди през кръвта.

Когато водим нездравословен начин на живот и особено лоша диета, липидният профил на тялото може да бъде променен. Тази промяна може да причини определени проблеми на сърдечно-съдовото здраве.

За да намалите холестерола и да се насладите на добро качество на живот, е много важно да промените хранителните навици. Освен това трябва да избягвате храни, които могат да генерират натрупване на това вещество в тялото.

Този сок за намаляване на холестерола съчетава свойствата на гроздето и ананаса, за да направи напитка, богата на антиоксиданти, които биха могли да помогнат за поддържане на този проблем под контрол. За да стане по-ясно какво се препоръчва да се грижим за здравето си, си струва да разберете повече за ползите от тези плодове.

Ползите от гроздето за намаляване на сърдечно-съдовия риск

Гроздето съдържа вещества, които могат да намалят риска от сърдечно-съдови заболявания според научната литература. Този плод е богат на антиоксиданти, витамини и минерали, които подобряват здравето на сърдечно-съдовата система и забавят стареенето.

Високи количества антиоксиданти, които забавят действието на свободните радикали в организма.

Високи количества флавоноиди, като кверцетин, катехин и антоцианин. Те осигуряват защитен ефект върху сърцето и предотвратяват появата на заболявания.

Флавоноидите помагат за предотвратяване образуването на кръвни съсиреци и допринасят за доброто кръвообращение.

Поради съдържанието си на полифеноли, намалява агрегацията на тромбоцитите и намалява риска от атеросклероза.

Ползите от ананаса

Ананасът е плод, богат на вода, витамини, минерали и антиоксиданти. Тези хранителни вещества стимулират елиминирането на токсичните вещества от тялото. Освен това е с много ниско съдържание на калории и може да се включва ежедневно във вашата диета, за да се възползвате максимално от всички предимства.

Има добро съдържание на фибри. Редовната консумация на фибри помага да се контролират нивата на холестерола според научната литература.

Ниската му калоричност и високото съдържание на вода го правят идеална храна за включване в нискокалорична диета за отслабване. По този начин той действа косвено в намаляването на холестерола, тъй като ограничаването на енергията променя липидния профил съгласно следната статия.

Още страхотни сокове тук: Червен сок за здравословно отслабване

Съставки

½ ананас

15 зърна грозде, приблизително

Чаша вода (200 мл)

Инструкции

Първо, обелете и нарежете ананаса. Не забравяйте да премахнете сърцевината.

След това разполовете гроздето, но не отстранявайте кожата или семките.

Трето, сложете всичко в блендера заедно с чаша вода.

И накрая, смесете всичко и го сервирайте охладено.

Източници: https://steptohealth.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts