14

апр.

Семейната среда определя взаимоотношенията с любимия

Съществена част от пъзела да наредите правилно отношенията си с любимия е да си дадете сметка за семейните конфигурации, в които вие самите сте израснали

Щом сте били част от тайфа на братя, сестри, братовчеди и братовчедки, вероятно сте развили определени навици според мястото си сред тях.

Те до известна степен са същите като при мъжете. Най-голямото момиче добива синдрома на каката, която командва по-малките. Ако повечето са момчета, има опасност да пренасяте модела си на поведение и върху любимия. Ясно е, че той не ви е брат или братовчед. Но вие така сте свикнали да се отнасяте с мъж приблизително на вашата възраст, щом се сближите достатъчно. Автоматично започвате да се грижите майчински за него, да бдите, да нареждате. В случай, че любимият ви също е израснал като батко, не само няма да понесе подобно отношение, а може и да започнете война за надмощие в двойката. Това е при положение, че много ви обича. Ако не е достатъчно влюбен, просто ще избяга.

Най-малките момичета често са големи глезли

Но е възможно и друго – както приемат, че любимият трябва много да
се грижи за тях, така са склонни и да му се подчиняват. Свикнали са от отношенията с батко. Има доста мъже, на които тази доброволна роля на жената ще им хареса. Но има и други, които искат тя да им бъде равностоен партньор и се дразнят от нежеланието да поема отговорност, придружено с леко инфантилни капризи.

При всички положения мъж, който не е раснал с няколко деца, няма да разбере вашата привързаност към братя, сестри, братовчеди и братовчедки. За да не развалите хармонията в двойката, вие трябва много внимателно да го присъедините към компанията. И после продължавайте умно да дозирате точно колко внимание обръщате на роднините си. Любимият ви никога не бива да се чувства пренебрегнат за тяхна сметка. Дори да осъзнава, че освен вас е взел и цялата фамилия, не иска да живее с нея твърде често.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts