секс на първа среща

28

мар.

Секс на първа среща: плюсове и минуси

Кога да бъдем интимни – на първа среща или след нея, и как да не сгрешим. Важни съвети от експерт-психолог, свързани с правенето на секс на първа среща

Много жени се чудят колко време отнема да общуват с мъж, преди да си позволят да са интимни с него. Психоложката Елена Шамова дава експертно мнение по този въпрос.

Елена Шамова

„Искам, но не мога“

  • Преди всичко би било добре самите дами да решат какво очакват от една среща. Ако е само афера, защо не? За да бъде връзката с мъжа повече от една нощ, между първата среща и първия секс трябва да минат около 4-5 срещи. През това време се формира възприятието на мъжа за жената, появяват се мисли за нея, фантазии, нейният образ се фиксира в ума му. Тоест, мъжът разбира колко много има нужда от вас и доколко сте важни за него. Разбира се, в живота има изключения. Понякога сексът при първата среща е бурен и спонтанен и след него взаимоотношенията остават все така пламенни. Но това е по-скоро изключение, отколкото правило.

„Той ще ме остави, ако не правим секс на първа среща“

  • Това е най-често срещаният женски страх – толкова често срещан, колкото и страхът, че на първата среща момичето определено ще бъде завлечено в леглото. Поради това, между другото, в началото на една връзка има много проблеми.

Първо, жената се напряга и се тревожи „какво да прави, ако партньорът предложи секс“, а след това със същата сила се тревожи защо той не е предложил да прави секс с нея. И започват едни спекулации и подозрения по темата за външния вид, собствената им привлекателност и други неща. Големият въпрос е дали ще се състои втора среща и дали ще започне дългосрочна връзка, ако сексът наистина се случи почти веднага.

„Той ще ме остави, ако се съглася“

  • Такива мисли са вдъхновени от социалните норми, според които свестните жени не трябва дори да мислят за секс на първа среща, тъй като така „олекват“. Мили дами, можете да бъдете изоставени дори и да не сте били съгласни на секс с вашия избраник – всичко зависи от намеренията на мъжа. Ако единствената му цел за тази вечер е секс с вас (или не с вас, ако откажете) и нищо друго, тогава връзката едва ли ще се развие.

„Самотата е скучна“

  • Много често жена, която е била сама от дълго време, е готова да влезе в прибързана връзка, без дори да познава добре мъжа. Тя вижда в мъжа герой от някоя сапунка – бъдещ съпруг, защитник, а не това, което е в действителност. Такива жени са фокусирани върху една мисъл: трябва да се ожениш и да имаш деца. И ако заедно с тези мисли тя започне да чува аларма, ще е съгласна на всичко (дори и против желанията си), погрешно вярвайки, че партньорът й няма да я напусне след секса. Именно тези лековерни дами най-често стават жертви на различни женкари. Схемата е проста: той казва това, което тя искаше да чуе, а тя му дава онова, което той иска. И колкото и да е странно, тази схема работи, поради което имаме толкова много изоставени жени, които вярват, че всички мъже са еднакви.

Самотата винаги има причина. Но е по-лесно да обвините някого, отколкото да поемете отговорност за себе си. Ако една жена е самотна дълго време, значи нещо се случва с нея. Може би някои дами имат завишени изисквания към партньорите – кой знае…

„Ще му покажа диаманти в небето“

  • Една жена може да вярва, че демонстрирайки на мъжа целия си сексуален талант, го обвързва със себе си, по този начин. Не се връзвайте! Във фантазията си мъжът може да съблече всяка жена на първа среща, това е нормално. Но в действителност трябва да има лов, трябва да има очакване, някаква малка трудност, интрига, изненада. И в процеса на лов, мъдрата жена прави мъжа зависим от нея, печели мислите и вниманието му.

Не можете да обвързвате със секс . Ако мъжът има нужда да получи удоволствие, той ще намери с кого да го получи, с вас или без вас. Е, в крайна сметка, трябва ли ви мъж, който вижда само сексуален обект във всяка жена?

„Трябва да се спазва правилото: забраненият плод е по-сладък. Нека страда!”

  • Прилича на изгодна сделка от страна на жената, но… Като цяло, ако имате връзка с мъж, който ви подхожда, тогава защо е всичкото това отлагане? Освен това, вашият забранен плод (ако само той му трябва) мъжът може да получи на друго място, където няма да е толкова недостъпен. Ако говорим за по-нататъшни връзки, тогава всичко зависи от това как жената ги възприема. Ако той и тя са любители на борбата и интригата, тогава тази тактика ще работи, докато един от партньорите не се умори да страда. Възможно е също такъв начин на поведение да накара мъжа да усети лекомислието на дамата, нейното желание да играе на котка и мишка с него и да получи повече дивиденти.

„Без романтика, моля!“

  • Много момичета мечтаят за период на букети и бонбони в една връзка. И той, това е лош късмет, разтваря ръцете си на първата среща. Между другото, това е въпрос на лични граници. Ако една жена е самодостатъчна и знае стойността си, мъжът го усеща. Разбира се, във всеки случай той ще провери границата на разрешеното: защо да не прегърне красивата дама още на първата среща?

Една самодостатъчна жена казва „не“ свободно, без колебание и напрежение, защото не се страхува да загуби мъжa. Някои може да кажат директно: искаш ли сега да избягаме или да продължим да се опознаваме?

Законът на психологията казва: ако се чувствам нормално в моята самота, ако ми е интересно да живея, да общувам с приятели, да пътувам, нормалните мъже, които се интересуват не само от секс, ще се опитат да прекъснат тази самота. Ако жената страда от самотата и се страхува да остане отново сама, едва ли някой ще доплува до нейния бряг. Или ако това се случи, едва ли ще е такъв, който си заслужава…

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts