рецепти на петър димков за сваляне на температура

13

ян.

Рецепти за бързо сваляне на температура от Петър Димков

В тази статия ще научите най-добрите рецепти за сваляне на температура на легендарния народен лечител

Петър Димков е оставил след себе си множество рецепти за най-различни заболявания и оплаквания. Тук ще ви запознаем с подбрани лекове за висока температура, които действат безотказно.

Все пак е нужно да обърнете внимание и на средства за повишаване на имунитета и третиране на другите симптоми, за да постигнете пълно оздравяване възможно най-бързо. В сезона на грипа е препоръчително да се погрижите за защитните сили на организма си като ядете здравословна и богата на витамини храна и да се движите повече.

По-надолу ще намерите доказани рецепти за понижаване на телесната температура от народната медицина и лечителя Петър Димков.

Първо ще разгледаме някои обичайни рецепти за понижаване на температура от народната медицина: 

Шипката е един от най-добрите източници на аскорбинова киселина. Пригответе запарка в съотношение 1:1 -1 с.л. шипков плод и 1 ч.ч. вряща вода. Тя трябва да отлежава 10-12 часа, така че най-добре да си направите необходимото количество за едно денонощие. Витамин С може да си набавите и от лимони. Добра комбинация е сокът от един лимон, от една ябълка и 1 с.л. мед.

Бързо може да понижите температурата, ако външно охлаждате тялото. Студени вани и душове обаче не се препоръчват, защото предизвикват твърде рязко преохлаждане, което организмът не понася добре. Сложете на челото кърпа, напоена в разтвор от половин литър вода и 1 с.л. оцет. Подобен ефект има компрес от 2 настъргани сурови картофа и 1 с.л. оцет. Завийте в марля и поставете на челото. Внимавайте при компреса с лед – сваляйте го от време на време, за да не предизвикате рязко преохлаждане.

Високата температура спада и с разтривка на гърдите, гърба и крайниците

Използвайте смес от вода и оцет в съотношение 2:1. Друг вариант е да направите разтривката със силен алкохол и вода в пропорция 1:1. Тя е подходяща само за възрастни, не се препоръчва за деца.

Ако бебе под 3 месеца вдигне дори ниска температура, бързата консултация с педиатър е задължителна. На тази възраст причината за повишаването веднага трябва да бъде установена, защото може да се дължи на бактериална инфекция, а тя е потенциално опасна за най-малките.

Три рецепти за бързо смъкване на температура на Петър Димков

• За по-бързо сваляне на температура тялото се намазва със смес от жълтъци 1 ч.л. исиот. Завива се с чаршаф. От тази процедура тялото се зачервява и болният се изпотява.

• Изпотяване се предизвиква и с половин час парна баня на краката до под колената. Прави се с гореща вода, в която са разтворени 1-2 шепи морска сол и е пусната торбичка с 50 г смян синап. След това болният се увива с одеяло.

• След банята се пие 150 мл чай от люлякови листа. 6-8 листа врят в 500 мл вода 5 минути. Течността се прецежда и се подправя с мед и лимон.

боринал
БОРИНАЛ – билкова хранителна добавка за силен имунитет и защита в сезона на грипа

поръчай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts