23

окт.

Ремонт на баня: актуални тенденции

Щом ще правите нова баня или ще ремонтирате старата, трябва да знаете актуалните тенденции

Важни акценти са липсата на шарки. Модерните бани са едноцветни, без излишни акценти, като пана от фаянсови плочки, прекалено много етажерки, закачалки и т.н. Колкото по-семпло, толкова по-добре.

При плочките има разнообразие от формати, десени и цветове, но едно е общото – лъскавата повърхност е изместена от матовата. Тя стои по-изискано и най-вече е по-безопасна на пода, защото не се пързаля.

Камъкът е водещ като декор – мрамор с красиви жилки, бетон или цимент. Релефът е добре изявен. Финишът често имитира и метал, текстил или кожа.

Повтарящи се геометрични мотиви са хитов дизайн, защото създават атрактивен ритъм.

Ярките и шарени плочки скоро няма да се върнат на мода според прогнозите на дизайнерите. Ако искате непременно някакъв по-изразен цвят в банята, той може да присъства само като акцент в една стена или в част от нея.

Тенденцията е монохромност – плътни тъмни тонове или изцяло светла баня. Върху този неутрален фон изпъкнат много добре красивите форми на санитарния фаянс и на аксесоарите.

Все още не са демоде златистите и медни покрития на батериите, но хит са черните кранове.

Винтидж детайлите остават актуални при смесителите, мивките и тоалетните чинии. Те са с мека овална линия.

Високите технологии в производството на новите серии тоалетни чинии, казанчета, батерии на мивките и душовете осигуряват все по-голям комфорт и перфектна хигиена. Така че се осведомете в магазина какво се предлага и проверете каква сума смятате за оправдана инвестиция.

Ако не искате да инвестирате в нови плочки, лесно може да преобразите старата баня като ползвате боя за плочки. На пазара има прилично изобилие от такива бои. Ако се нанесат правилно, те са трайни и красиви. С боя за под и шаблони може да преобразите и пода на старата баня.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts