Разминахме се с поредния Апокалипсис

Проповедници вярват, че текстовете на Библията свидетелстват, чет.нар. Кървава Луна е знак за края на света

Най-дългото лунно затъмнение за XXI век продължи почти два часа и започна на 27 юли. А Луната ни се представи във впечатляващ червен оттенък…


Докаго астрономите наблюдаваха този изключителен космически феномен, вярващите в зловещи предзнаменования се подготвят за Армагедона. Който така и не е дошъл, все още. Но, нека все пак разберем какво е пророчеството на кървавата луна.

Теорията за края на света, свързана с Кървавата Луна, за първи път е формулирана от Джон Хаги и Марк Билц. Двамата твърдят, че четирите последователни лунни затъмнения, започнали през април 2014 година с шест пълни луни помежду им, са показател за края на света, както е описано в Библията, в „Дея ния“ 2:20 и „Откровение“ 6:12.

Но лунната тетрада завърши през септември 2014 г., а както става ясно, всички сме живи и здрави. Само че броят на хората, вярващи в пророчеството на Кървавата Луна не намалява и днес мнозина смятаха, че на 27 юли ще настъпи краят на времената и Земята ще загине.

Теорията на Кървавата Луна се интерпретира от Книгата на Иоил, в която се казва: „Слънцето ще се превърне в тъма, а Луната — в кръв, преди настъпването на великия и страшен ден на Господа“.

Но учените не са съгласни с последователите на библейските пророчества и твърдят, че червеният оттенък на Луната се дължи на разсейване на слънчевата светлина, отразена от земната атмосфера.

Независимо, че феноменът Кървава Луна се наблюдава от векове, без при това да е довел до Апокалипсис, в навечерието на новото лунно затъмнение се разпространиха множество видеоклипове, в които различни предсказатели и пророци уверяват, че краят на времената наближава.

Кървавата Луна е просто красив феномен, и не заплашва с нищо човечеството и нашата планета. В случая науката е права. Както и фактът, че предишните „почервенявания“ на Луната не та довели до Апокалипсис.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте как реагираха хората, когато разбраха, че стар перверзник се жени за 12-годишна

Как възпитава внуците си Бриджит Макрон?