1

сеп.

Разминахме се с поредния Апокалипсис

Най-дългото лунно затъмнение за XXI век продължи почти два часа и започна на 27 юли. А Луната ни се представи във впечатляващ червен оттенък…


Докаго астрономите наблюдаваха този изключителен космически феномен, вярващите в зловещи предзнаменования се подготвят за Армагедона. Който така и не е дошъл, все още. Но, нека все пак разберем какво е пророчеството на кървавата луна.

Теорията за края на света, свързана с Кървавата Луна, за първи път е формулирана от Джон Хаги и Марк Билц. Двамата твърдят, че четирите последователни лунни затъмнения, започнали през април 2014 година с шест пълни луни помежду им, са показател за края на света, както е описано в Библията, в „Дея ния“ 2:20 и „Откровение“ 6:12.

Но лунната тетрада завърши през септември 2014 г., а както става ясно, всички сме живи и здрави. Само че броят на хората, вярващи в пророчеството на Кървавата Луна не намалява и днес мнозина смятаха, че на 27 юли ще настъпи краят на времената и Земята ще загине.

Теорията на Кървавата Луна се интерпретира от Книгата на Иоил, в която се казва: „Слънцето ще се превърне в тъма, а Луната — в кръв, преди настъпването на великия и страшен ден на Господа“.

Но учените не са съгласни с последователите на библейските пророчества и твърдят, че червеният оттенък на Луната се дължи на разсейване на слънчевата светлина, отразена от земната атмосфера.

Независимо, че феноменът Кървава Луна се наблюдава от векове, без при това да е довел до Апокалипсис, в навечерието на новото лунно затъмнение се разпространиха множество видеоклипове, в които различни предсказатели и пророци уверяват, че краят на времената наближава.

Кървавата Луна е просто красив феномен, и не заплашва с нищо човечеството и нашата планета. В случая науката е права. Както и фактът, че предишните „почервенявания“ на Луната не та довели до Апокалипсис.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts