2

юни

Разликата между това как Меган Маркъл и Кейт Мидълтън позират, показва истинските им намерения

На 19 май се състоя най-очакваната и помпозна сватба на годината – американската актриса Меган Маркъл и британският принц Хари узакониха своите отношения пред милиони свидетели. И, разбира се, всички започнаха да сравняват новата невеста с Кейт Мидълтън, жената на принц Уилям. Сравненията се подхранваха от всичко: от роклята до целувките на двойките. Но журналисти и психолози обърнаха внимание на нещо по-интересно.


Позирането за снимките – това най-добре определя характера и намеренията на жените, и на хората като цяло. А снимките на херцогините се различават кардинално.

Меган Маркъл и Кейт Мидълтън
И двете красавици се явяват херцогини, затова и са в центъра на вниманието. Дворцовите фотографи ловят всички аспекти от живота им: от тоалетите до храната им. Те трябва ежедневно да правят това, което съответства на статута им: да прикриват деколтетата, да излизат елегантно от колите, правилно да махат с ръка, правилно да общуват, да се усмихват и да се придържат към кралския етикет. Затова и позирането за представителите на кралското семейство има огромно значение.


Възможно е да сте забелязали, че херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън на практика никога не гледа директно в камерите. Даже на снимки, направени отблизо. Погледът й обикновено е отправен някъде встрани, но не и в обектива. А херцогинята на Съсекс Меган Маркъл гледа много често в обектива. И това не е защото е актриса.


Експертът по език на тялото Джуди Джеймс твърди, че погледът в камерата показва желание за открито и уверено общуване с хората от другата страна на обектива или екрана, когато снимката бъде публикувана в социалните мрежи.


Отношението на Кейт с камерите е по-пасивно. Тя позира прекрасно, умее правилно да се усмихва и да се представи, но тя избягва прекия контакт и контролира емоциите си. Няма нито една снимка, на която да е била видяна тъжна или пък прекалено щастлива. Погледът на Кейт е много трудна да бъде разбран от фотографите.


Кейт гледа настрани. Тя вероятно се усмихва на хората, но не и на фотографите. А Меган знае много добре къде иска да гледа и какво послание предава. Уверен, силен и привлекателен поглед, адресиран към камерите. Но има и снимки, където всичко е обратно. Случва се Меган да не улови движението на камерата и гледа надолу, а Кейт директно в обектива.

Може да се каже, че херцогинята на Кеймбридж има по-скромен характер, не се вълнува особено от титли и слава. А Меган пък е привикнала с вниманието и светския живот. Но да се сравняват Кейт и Меган е безсмислено, тези две жени са напълно различни. С увереност можем да кажем обаче, че и двете обладават прекрасни качества, които така силно са се понравили на принцовете.

Как да позираме правилно

1. Използвай свой език
Най-често именно лицето се получава на снимките меко да се каже неудачно. Може да прозвучи странно, но ако притиснеш езика към небцето, можеш визуално да издължиш врата си и да избегнеш страшната двойна брадичка. Този трик постоянно използва актрисата Рене Зелуегър и моделът Хайди Клум.

2. Ъгъл
Ако не се намираш на професионална лична фотосесия, избягвай снимките в анфас. Вместо това накланяй леко брадичката надолу или нагоре. Когато главата е леко наклонена, лицето изглежда по-мило и одухотворено.


3. Ръка на бедрото
Трик, който се използва от 90 процента от звездите. Сложи ръката, която се намира по-близо до камерата, на бедрото си, а крака издай малко напред. Такава поза удължава визуално тялото.

4. Осанка
На снимката осанката е определящ фактор. Тя не само те прави строен, но и създава около теб атмосфера на сила и увереност. Разбира се, никога не знаеш кога ще попаднеш в кадър, особено в наше време, когато всеки има смартфон. Така че най-добре се научи да ходиш винаги стегнато и да гълташ корема. Красиво е и е добре за здравето.


5. Скръстени крака
Ако се снимаш в анфас в пълен ръст, то най-добре скръсти краката. Това ще направи бедрата ти да изглеждат по-добре, а краката по-дълги, а в такава поза и ще изглеждаш по-непринудено. Позата работи и при седнало положение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts