11

авг.

Принц Хари вече е просто Хари

Бъкингамският дворец окончателно премахна обръщението „негово кралско височество“ (His Royal Highness, HRH В съкратен вид) от всички страници на официалния сайт на кралското семейство, където се споменава принц Хари.

Малкият син на крал Чарлз загуби това обръщение, когато през 2020 г. със съпругата му решиха да се оттеглят в САЩ и да престанат да бъдат работещи членове на кралското семейство. Същевременно Хари, както и Меган, ползват титлите „херцог и херцогиня на Съсекс“.

До преди няколко дни HRH все още стоеше пред повечето места в сайта, където се споменаваше Хари. След сигнал от изданието Express обаче грешката е коригирана. Сред другите неточности, открити от Express, са изписването на Елизабет Втора като действащ монарх, Чарлз – като принц на Уелс и Камила – като херцогиня на Корунол.

„Сайтът на кралското семейство съдържа над 5 хил. страници информация за живота и работата на кралското семейство. След смъртта на нейно величество кралица Елизабет Втора съдържанието се ревизира и осъвременява периодично“, отговарят от Бъкингамския дворец на Express.

Позицията на Хари в информацията за членовете на кралското семейство също е сменена. Той е „изпаднал“ доста по-надолу след херцога на Глостър и принцеса Александра, като след него са единствено съпругата му Меган, херцогът на Кент и принц Андрю.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts