Препоръки как да преодолеете изневяра

Изневяра
Как да се справим с изневярата?

Съвети как да се справите с изневярата

В тази статия ще ви запознаем с 6 начина как да преодолеете изневярата и да не загубите връзката с партньора си.

Преодоляване на изневяра

Изневярата често причинява голямо страдание. Това е не само заради усещането за предателство, което изпитва другият партньор, но и защото събужда различни страхове и рани. Те включват страх дали сме достатъчно добри за партньора си, страх от изоставяне и раздяла.

Въпреки че може да страдаме в такава ситуация, големият проблем, който възниква, е как да се справим и да преодолеем изневярата по най-добрия начин. Често не сме подготвени за това. В крайна сметка никой не ни е учил как да се справяме в подобна ситуация.

Ето защо днес бихме искали да открием няколко съвета как да преодолеете изневярата, така че емоционалната ви болка да може да бъде облекчена възможно най-скоро. В крайна сметка не е необходимо да продължавате да разранявате раната повече.

Никога не прикривайте болката си за да преодолеете изневяра

Когато в една връзка възникне изневяра, е необходимо да общувате.

Дори и да е болезнено, и двамата ще искате отговори и ще има въпроси. Просто не правете това, което правят много хора да  прикриват болката.

Не трябва да има игнориране и преструване, че нищо не се е случило. Вашата болка ще се появи в най-неочаквания ден, колкото и да я прикривате. По този начин, като го игнорирате, вие само забавяте неизбежното.

Необходимо е да бъдем честни във връзката

Някои двойки успяват да продължат връзката си след изневяра,а други не. Когато някой е нарушил съществуващото доверие, е необходимо да си зададем някои важни въпроси.

Например, ще можете ли да простите нещо подобно? Ще можете ли да продължите да спите до този човек? Бъдете честни със себе си, защото има много хора, които отговарят с „да“ на тези въпроси и след това не могат наистина да простят на партньора си.

Временното разделяне може да ви помогне да изясните идеята си и да видите всичко от по-добра перспектива. Може би, ако изневярата е била малка, това не е толкова важно за вас. Въпреки това, ако вашият партньор е бил в друга връзка, например, може да се наложи да предприемете действия.

Една от възможностите, които можете да обмислите, ако това стане твърде голямо за вас, е терапията за двойки. Това е чудесен вариант, стига да няма обвинения или омраза. За истинското помирение трябва да присъстват само любов и желание.

Запитайте се защо искате да продължите вързката с този човек

Ако мислите да се опитате да простите и да продължите връзката, важно е да се запитате защо искате да направите това. Мотивирани ли сте от истинска любов и желание да възстановите връзката? Или, напротив, решението ви отговаря на икономическа или емоционална зависимост, страх да останете сами или загриженост за това, което другите хора ще кажат?

Разберете се с партньора си

На практика е неизбежно в началото да се почувствате предадени и да поискате обяснения, покаяние и компенсация от партньора си. Въпреки това, не можете да запазите позицията си завинаги.

В определен момент е необходимо да се изоставим жертвата и да се съсредоточим върху вземането на решения, предлагането на решения и установяване на мерки и граници. Например, може да помислите за необходимостта да помолите партньора си да прекрати всички контакти с третото лице, ако искате да продължите връзката.

По същия начин, когато спрете да се възприемате като жертва, важно е да спрете да етикетирате другия като неверен. Този етикет може да ви накара да продължите да упреквате и да поддържате недоверие и може да накара партньора ви да загуби мотивация да се опита да се подобри.

Източници: https://steptohealth.com/ pixa bay

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Колко дълго може да остане заразен човек с Oмикрон?

Хляб, снимки и още 6 неща, които са забранени за изхвърляне