1

апр.

5 съвета за почистване, които ще ви помогнат да се справите по-бързо

Бързият ритъм на живот в голям град принуждава все повече хора да намират нови начини да се справят по-бързо с ежедневните и леко досадни задължения. Следвайте тези 5 съвета за почистване, за да се справите по-бързо и лесно

 5 важни съвета за почистване

Съвременните жени не само са отдадени на работата и семейния живот, но намират и ресурси за саморазвитие и хобита, които им помагат да не затъват в рутината. Те обаче не могат да забравят за домакинските задължения. Поддържане чистотата на къщата отнема огромно количество време и усилия, които могат да бъдат употребени по друг начин, а не само да се чисти кухнята до блясък.

Днес сме подготвили 5 полезни съвета за почистване, които ще помогнат на домакините бързо да наредят нещата в къщата, без да губят ценно време.

1. Използвайте професионални химикали за почистване

На хората често им се струва, че няма нужда да използват професионални химикали за почистване на собствения си дом. Следователно, те купуват тези продукти, с които е лесно да се сдобият, от най-близкия супермаркет. За съжаление, такива битови химикали не винаги се справят ефективно с мръсотията и трябва да отделите много повече време, усилия и понякога финансови ресурси, за да постигнете желания резултат.

Ако човек първоначално направи своя избор в посока професионалната химия, това помага не само за намаляване на времето за почистване, но и няма да навреди на повърхността. Освен това, за различните видове проблеми се използват определени химикали, които са много по-икономични. По-добре е да отделите време и средства за закупуване на професионална химия веднъж, и след това да получите бърз и качествен резултат.

2. Не позволявайте да се стига до запускане и поддържайте апартамента винаги чист

Съвет, който може да се прилага във всяка област на живота. Ако правите всички малки неща навреме, тогава се оказва, че не се налага да правите много неща наведнъж. Това важи и за почистването: незабавно отстранете замърсяванията след готвене, измийте съдовете след себе си, съберете нещата и не ги оставяйте да лежат на стола или фотьойла, избършете праха, ако той вече се е натрупал на повърхността. Такива действия няма да отнемат много време, но по време на генералното почистване ще забележите, че то ви е отнело много по-малко време от очакваното.

3. Използвайте антистатични средства срещу прах

Антистатичните препарати позволяват за по-дълъг период от време да се запазят повърхностите без прах. Te са отлични помощници за мокро почистване. Специални компоненти покриват мебелите със защитен слой, благодарение на който прахът не се утаява на повърхността за 2-3 дни. Антистатичните средства са подходящи за отстраняване на мръсотия от домакинството и електронното оборудване: те трябва да се използват за избърсване на телевизори, компютри, лаптопи. Съставът съдържа компоненти, които перфектно отблъскват праха от статичните повърхности. Те ще бъдат особено ефективни в комбинация със специални салфетки.

4. Отстранете праха с прахосмукачка или влажни кърпи за мебели

Повечето хора по време на почистване забравят, че е необходимо да вакуумират не само пода, но и да прекарат прахосмукачката върху мебели, дивани и легла. Най-често това се отнася за облегалки, подлакътници на дивани и фотьойли. По-добре е да комбинирате прахосмукачката и след това да минете пак с мокри кърпички, за да елиминирате максимално праха, който не само е вреден за здравето, но и изглежда и неестетично. Това не е необходимо да се повтаря всеки ден, веднъж седмично ще бъде достатъчно, а самото действие няма да отнеме много време.

5. Винаги разполагайте с достатъчно почистващи средства и оборудване

Много хора забравят, че е необходимо да имат повече от един парцал или гъба у дома. Мислят си, че ще бъде много по-бързо да се премине по всички повърхности с една гъба, като се изплаква след всяко особено прашно място, но в действителност това не е напълно вярно. Сега на пазара има голям брой почистващи гъби и кърпи, изработени от различни материали. Това не е просто маркетингов трик. Всеки от тях служи за почистване на това, за което е предназначен. Например, материалите от вискоза и микрофибър са по-подходящи за пода, за кухненските плотове – от целулоза или бамбук, а салфетки с добра абсорбция на влага се избират за отмиване на първичните и основните замърсявания от прозорците. Латексът се справя добре със старата и упорита мръсотия, но не отмива отпечатъци от повърхността. За тези, които са алергични към синтетика, е по-добре да изберат памук, който е екологичен и не уврежда повърхността.

След всяка употреба трябва да измиете инвентара си. Изплакнете старателно и изцедете гъбите, измийте парцалите и четките с добавка на препарати и при високи температури. Също така е важно да запомните, че парцалите и гъбите са краткотрайни неща, те трябва да се сменят след четири до пет употреби.

Използвайте дори един от тези 5 съвета за почистване и процесът няма да се проточи дълги часове. Така ще можете да организирате основното почистване по-рядко. И най-важното е да третирате почистването не като усилена работа, която ще ви отнеме всичките сили, а като време, което можете да отделите за слушане на аудиокнига, нов подкаст или просто любима музика.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts