27

юни

Подобрете живота си с помощта на ето тези полезни навици!

Много хора са загрижени за намирането на страхотна формула, благодарение на която животът им веднага ще стане много по-добър

Кариерата ви ще върви нагоре, трудностите в личния ви живот ще отстъпят и всички рани ще бъдат излекувани като по чудо. За съжаление такива чудеса не съществуват в природата. Всички положителни промени в живота се постигат само чрез постоянна работа. И за да ви помогнем в това, сме ви подготвили няколко навика, които определено ще ви бъдат от полза.

Повишете двигателната активност

Повечето съвременни професии включват седене на едно място, което, разбира се, се отразява негативно на здравето на абсолютно всеки човек. За да се сведе до минимум вероятността от хронични заболявания, експертите препоръчват да се правят поне 10 000 стъпки на ден и да се спортува редовно. Учените предоставят следната статистика: при неподвижно седене до 8 часа на ден (без съня) продължителността на живота се намалява с 4%, при 8-11 часа – с 28%, а ако прекарате повече от 11 часа в статично състояние позиция, можете да живеете с 69% по-малко от определеното.

Отложете сутрешното кафе

Не, в никакъв случай не настояваме да се откажете от кафето, особено ако го обичате с цялата си душа и тяло. За ползата и вредата от тази напитка може да се разсъждава надълго и нашироко. Просто предлагаме да отложите за известно време сеанса на сутрешната медитация с ароматната напитка.

Според изследователи, в течение на час след събуждането в организма се изработва хормонът на стреса – кортизол. Той помага на организма да се ободри и окончателно да се събуди. Сутрешното кафе обаче възпрепятства този процес. Кофеинът блокира секрецията на кортизола и препятства естественото събуждане на тялото.

Спете в тишина

Тиктакането на часовника може да изглежда умиротворяващо, но това е само на пръв поглед. В действителност монотонният ритмичен звук е напълно в състояние да ви докара постоянно безсъние и недоспиване. Старайте се в спалнята да има възможно най-малко дразнещи нервната система неща: тиктакащи или светещи часовници, шум от телевизор или климатик и т.н.

Протягайте се сутрин и вечер

Сутрешният стречинг събужда мускулите, раздвижва кръвта из тялото и дава сили за големи дела. Вечерта пък разтягането действа в обратната посока – снема напрежението, премахва крампите, успокоява организма и го подготвя за сън.

Седете изправени

Според изследвания, проведени от Университета на Сан франциско, изправената осанка повишава притока на кислород към мозъка с 40%. Това значително увеличава продуктивността и подобрява самочувствието. Особено е важно да не го забравяте, ако работата ви е свързана с постоянно пребиваване в офиса, където седите по 8 часа на ден.

Отказ от алкохол

Етанолът е вреден във всякаква доза и има критичен ефект върху мозъчната дейност. Ако искате да се отпуснете, тогава вечер можете да изпиете чаша червено вино – в някои случаи дори е полезно. Но е по-добре да не се увличате и да не пиете големи количества по-силни напитки. В противен случай може да се развие пристрастяване, което сериозно ще повлияе на жизнения ви стандарт и здраве.

Без наднормено тегло

Затлъстяването оказва негативно влияние върху всички процеси в организма. Наднорменото тегло поставя допълнителен стрес върху сърцето, ставите и мускулите. Освен това увеличава риска от образуване на плаки и кръвни съсиреци. Не забравяйте за потенциалния диабет тип 2: хората със затлъстяване са много по-податливи на него от останалите. Всичко това може да съкрати продължителността на живота ви с порядък. Затова следете телесното си тегло, чийто индекс не трябва да надвишава 30. И ще бъдете щастливи.

Източник: sport24.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts