4

юли

Подарък според зодията: Най-подходящите дарове за зодия Стрелец

Стрелецът, макар и да е спокоен, все пак е огнен знак

Родените в този период са весели, активни, неуниващи хора. Най-често са творчески личности, мечтатели, пътешественици. Китайците, които измислят зодиакалния кръг и даряват всеки знак с индивидуални особености, вярват, че Стрелецът е късметлия, фортуна рядко оставя любимците си без внимание.

Според древни легенди гранатът е камък на твърдия дух, постигането на невероятни способности. Този, който го притежава, е галеник на съдбата. Гранатът е талисман за Стрелеца, както и всички червени и оранжеви камъни, които носят успех на този знак.

Стрелците се разделят на три групи според датата на раждане и особеностите в характера.

I група: 23 ноември -2 декември. Това са лекомислени и меки хора, често попадащи в различни проблеми. Пътешествията и новите открития са идеалната стихия за тях, където те се чувстват най-комфортно. Техните камъни са авантюрин и лазурит.

II група: 3-12 декември. Те са практични, но в същото време не са лишени от творчески заложби. Весели и оптимистични. Успехът ги обича. За тях камъните, които им носят щастие, са нефрит, оникс и тюркоаз.

III група: 13 – 21 декември. За тези хора комфортът е над всичко и за да го получат, са готови да търпят неудобства и неуспехи. Но обезателно постигат крайната си цел. На такава силна натура са нужни гранат и рубин.

КАМЪК ЗА МЪЖА CTPEЛЕЦ

Мъжете Стрелци се делят на две категории. Едните са мечтатели и романтици.Те сякаш плуват по живота, без особено да се замислят, и получават от него всичките му прелести. Трябва да обърнат внимание на авантюрина и кварца.

Другите са прекалено практични, макар че също не обичат да си усложняват живота с излишни въпроси за вечността. Техният камък безусловно е гранатът.

КАМЪК ЗА ЖЕНАТА СТРЕЛЕЦ

Представителките на слабия пол от този знак обикновено знаят какво искат от живота. Сред тях има както уютни домакини, така и строги началнички. Главното е да открият мястото си в живота. Към тях са благосклонни много камъни, но особено тюркоаз, хризопраз и корал.

АМУЛЕТИ ЗА СТРЕЛЕЦА

Лазурът според преданията е камъкът на добрите и верни домошари. Той е подходящ като никой друг за амулет на Стрелците. Александритът пази своя собственик от несгоди. Ако го изберете за свой защитник, той винаги ще ви помогне в трудна минута.

ОЩЕ ЕДИН ПОГЛЕД ВЪРХУ ЗНАКА

Стрелецът е знак, покровителстван от огнената стихия. Но ако решите да му направите скъп подарък, разглеждайте украшения със сини и зелени самоцвети, макар че контрастират с гамата на огъня.

Хората, родени под огнени знаци, се отличават с ярък и деен темперамент, с енергичност и емоционалност. А Стрелецът е най-спокойният и разсъдливият сред огнените представители. Тези хора обичат свободата, вярват в искреността и се надяват на справедливост. Те са целеустремени, праволинейни, енергични и независими. Но обичат и да са център на всеобщото внимание.

Избирайки талисман за Стрелеца, подбирайте камъни, които могат да подчертаят най-добрите му страни и да му помогнат да изглади острите ръбове в характера си.

Такъв е сапфирът. Той помага да се усеща фалшът, пази от лъжи и мошеничество. Сапфирът насочва усилията на собственика си към важните цели и едновременно с това съхранява енергията му, за да доведе нещата докрай.

Подходящ е също и аметистът. Украшение с този самоцвет е силен защитен талисман за този знак. При това аметистът пази не само от външни опасности, врагове и недоброжелатели, но и помага на Стрелеца да живее в мир със самия себе си, спасява го от пристъпите на лошо настроение, униние, депресия и дори от вредни навици.

Друг скъп подарък за Стрелеца е гранатът. Той помага в делата, носи късмет, дава подкрепа, за да се постигне всеобщо признание, което е важно за Стрелеца.

За хората, родени в първата декада на този лунен месец, добър подарък са украшенията с тигрово око. Те привличат благополучието, подобряват настроението, разкриват дружелюбието у Стрелеца.

За родените през втората декада е подходящ хризолитът. Полупрозрачният тайнствен зелен самоцвет дарява собственика си с търпение, укрепва приятелските отношения, пази от конфликти.

Стрелците от последната декада вярват в любовта и ценят приятелството. Тюркоазът ще им помогне да съхранят топлите отношения с близките си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts