25

апр.

Плюсове и минуси на сухия шампоан

С тях можете бързо и лесно да освежите косата, без да се налага да я миете и сушите. те са удобни за ползване и през зимата. Когато градусите падат, не е добре да излизате с леко влажна коса.

Сухият шампоан няма да почисти косата ви, а само ще я освежи, ще й придаде обем и блясък. Съставките му абсорбират мазнината и мръсотията, но те си остават на главата ви.

Брашното и талкът, които са основни съставки в тези продукти, по принцип са природни, но може да доведат и до нежелани последици като сърбеж и пърхот, особено при по-чувствителна кожа или честа употреба на сух шампоан. Освен това трябва да знаете, че той има ефект само ако сте мили косата си през последните три дни. Не го приемайте като алтернатива на традиционния, а само като помощно средство при екстремна ситуация.

При мазна кожа въобще не се препоръчва използването на сух шампоан. Не че не можете от време на време да прибягвате до него, но да знаете, че на следващия ден косата ще е още по-мазна и сплъстена.

При тъмна коса също не се препоръчва. След няколко часа главата ви ще изглежда като посипана с пясък. Иди обяснявай после, че нямаш пърхот. Продукт с овесено мляко е най-подходящ за брюнетките.

Сухият шампоан има и предимства. Той е в състояние да намали чупливостта на косата и цепенето на връхчетата. Ако имате сух скалп, може да използвате малко сух шампоан след измиване на косата като средство за съхраняване на влагата в нея. Но това може да правите не по-често от веднъж седмично.

Най-удобен за използване е спрей вариант на сух шампоан.

Трябва добре да го разтърсите няколко пъти и да напръскате корените от педя разстояние. След това равномерно го разпределете с пръсти и изчакайте 5-7 минути, преди да разрешите добре косата.

Можете да си направите и сами сух шампоан. Основните му съставки са брашно, нишесте, талк, овесени ядки и дори корени на теменужки. Към чаша от избрания продукт добавете 1 ч.л. сол. Размесете много добре и сипете в удобна кутия. Нанасяйте с четка за грим.

Не забравяйте, че задължително на другия ден трябва да измиете косата си по традиционния начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts