палма кенция

18

дек.

Перфектното растение за дома- палма кенция

Палмата кенция: Голямо и елегантно домашно растение

Искате ли да поставите палмово дърво в дома си? Този екземпляр е перфектен, за да предаде екзотичен и изтънчен вид на всяка стая.

Може да изглежда странно да се каже, че е възможно да имате вид палмово дърво в дома си. Въпреки това палмата кентия, произхождаща от остров в Тихия океан, е вариант, който расте добре както вътре, така и извън дома.

Въпреки че това е ендемичен вид – т.е. расте естествено само на родния си остров – може да се намери и в Съединените щати, Испания и Англия. Палмата кентия се отличава със своята елегантност, тъй като има тънък, цилиндричен и пръстеновиден ствол, заедно с поредица от влакнести тъмнозелени листа.

Тези характеристики го правят много привлекателен екземпляр за интериори, където трябва да има значително пространство. Във всеки случай е много лесно да се грижите за него.

Слънчева светлина и разположение

Ясно е, че естествената среда за палмовите дървета е на открито, където те получават пряка слънчева светлина. Въпреки това, кенцията е екземпляр, който се адаптира добре към липсата на светлина, така че може да се постави и на закрито без никакви проблеми.

Във всеки случай е важно да получава естествено осветление чрез близост до прозорци, стъклени врати или друг източник. Това е особено важно през първите години от живота на палмата.

Температура

Средната температура в естествената среда на тази палма е около 20 градуса. Което я прави перфектна за отглеждане у нас. Въпреки това предлага добра устойчивост на по-ниски температури.

Поливане на палма кенция

Както в градините, така и на закрито, този вид толерира малко излишна влажност. Следователно трябва да се обърне внимание на преовлажняването. В случай на палми на открито, поливайте само ако дъждовната вода не достига до района им или ако има периоди на суша.

Когато става въпрос за поливане на стайно растение, достатъчно е да го поливате един до три пъти седмично. През студените месеци тази честота трябва да се намали само до веднъж или два пъти месечно. Имайте предвид, че поради естествените си условия тази палма може да издържи период на суша по-добре от почвата, която е твърде влажна.

Източник: healthfulpursuit.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts