Отслабване с гимнастика: Комплексни упражнения за проблемните зони

Когато упражнението е комплексно и работи едновременно за няколко мускулни групи, то не само пести време

Ефектът му е значително по-голям, защото се постига по-качествено натоварване


Преди да отидете на плажа е най-добре да осигурите двоен удар по проблемните зони, като работите едновременно за няколко от тях.

1. Застанете на колене и опънати ръце. Дланите са точно под раменете, бедрата са перпендикулярно на корпуса. Стегнете гърба и приберете корема. Повече не ги отпускайте. Повдигнете десния крак нагоре, без да разгъвате коляното. В крайната точка задръжте 2-3 секунди и върнете обратно. Повторете 15-20 пъти с единия, а след това и с другия крак.

2. От същото изходно положение повдигнете левия крак от пода и придвижете коляното му напред. Едновременно с това опитайте да го докоснете с лакътя на дясната ръка. После опънете крака назад на линията на корпуса. Дясната ръка изнесете напред. Повторете 15-20 пъти и изпълнете същото противоравно.

3. Обърнете се на лявата си страна. Изправете се на лакът и повдигнете корпуса от пода. Тялото е в една линия от ходилата до главата. Дясната ръка поставете на тила. Приберете корема и стегнете таза. От това положение сгънете десния крак отгоре, а не напред. Докоснете коляното му с лакът. Повторете 10-15 пъти, обърнете се обратно и изпълнете същото с левия крак. Не отпускайте таза надолу по време на повторенията.

What do you think?

257 points
Upvote Downvote

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сутрешен комплекс за здраве и красота

Мислите ви пречат да заспите. Кой е виновен и какво да предприемете