25

ян.

Отслабване без депресия

Често необходимостта да се ограничаваме в името на стройната фигура води до депресивно настроение

Как да се справим с психологическия дискомфорт, предизвикан от диетата?

Забранете си хранене по време на стрес. Много хора в стресови ситуации се опитват да намалят негативното им влияние за сметка на храната. Но най-често не се замислят за ползата от употребяваните продукти. Отрицателен момент при такова поведение е увеличаването на уязвимостта на човека към различни стресове, ако той е свикнал да ги „подслажда“, защото повишаването на масата на тялото води до повишаване на нервността.

Умело заменяйте продуктите, които обичате. Често хората, които много обичат месо, трудно се пренастройват да употребяват зеленчуци. Любителите на сладкото с голяма неприязън превключват на горчиво и кисело. Когато човек постигне известни успехи при намаляване масата на тялото, често се връща към употребата на хранителните продукти, от които се е лишавал. Това неизбежно води до качване на килограми. Постарайте се да подбирате ястия, които могат да заменят любимите ви лакомства.

Менюто трябва да е разнообразно. Опитвайте нови съчетания на плодове и зеленчуци – те съдържат много витамини и минерални компоненти, необходими на вашия организъм.

С подправки храната е по-вкусна. При това те оказват, положително влияние на снижаването на теглото.

Диетата ще ви носи радост, ако блюдата са оформени красиво и са сервирани оригинално. Използването на нови рецепти ще придаде разнообразие на вашата диета.

Листните зеленчуци гонят стреса и депресията

Решили сте да отслабвате, стараете се да се ограничавате, но често пропускате една много полезна група зеленчуци. Спанак и депресия може да изглеждат като странна комбинация, но листните зеленчуци като спанак, маруля, айсберг и млад лук имат многобройни предимства, които поддържат както физическото, така и психическото здраве.

Листните зеленчуци съдържат фолиева киселина, която е важна за здравословното храносмилане и сърдечно-съдовото здраве. Повечето лекари препоръчват на бременните жени да приемат фолиева киселина през цялата бременност, за да намалят риска от вродени дефекти. Освен това зелените се борят с токсините, подхранват червата и произвеждат полезни ензими.

Нещо сладко, нещо вкусно – банани и орехови ядки

Бананите са вкусна и удобна закуска, както и естествен антидепресант. Това е така, защото те съдържат серотонин, важен невротрансмитер, който балансира настроението и ежедневните дейности. Повечето антидепресанти и лекарства действат, като повишават нивото на серотонин в мозъка.

Освен това бананите са богати на фибри и са източник на витамин С и калий, които подобряват здравето на нервите и мускулите.

Орехите имат по-висока антиоксидантна активност и съдържат значително повече омега-3 от всяка друга ядка.

Освен това орехите намаляват стреса и депресията. Те също така насърчават здравето на червата, заради което се подобрява имунния статус и се повишава физическата енергия.

Източник: ayzdorov.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts