развод

29

дек.

Определени възрастови разлики могат да направят мъжете с 80% по- склонни за развод

Специфични разлики в годините може да доведат до развод сочат проучванията

Ако вие и вашият съпруг сте женени от известно време, може да не позволите на дребните неща да ви променят – включително разликата във възрастта ви. Независимо дали сте с 2 или 12 години разлика, може да го видите като напълно ирелевантен фактор във вашата връзка. Разбира се, възрастта не определя щастието, но проучванията са установили, че това може да повлияе на един брак. Мъжете най-често се отказват от връзки, ако са по-младите. Всъщност, когато една жена е определен брой години по-възрастна от съпруга си, шансът той да инициира развода може да нарасне рязко. За да видите каква е тази разлика във възрастта, прочетете нататък.

Докато разликата във възрастта между съпрузите не определя 100 процента дали бракът ще бъде успешен или не, тя често може да играе роля в това дали ще продължи или не. В проучване от 2016 г., публикувано в Journal of Marriage and Family, изследователите се стремят да открият как разликата във възрастта може да повлияе на вероятността от развод.

Какво сочат проучванията?

Изследовател и професор от Нюйоркския университет, Пола Ингланд, и нейният екип разгледаха данни от 3622 двойки, интервюирани за националното проучване на семействата и домакинствата от 1987 до 1988, 1992 до 1994 и 2001 до 2002. В някакъв момент през 1997 до 2002 г. 747 от тези двойки са се развели или са се разделили. Тези участници бяха попитани кой е инициатор на развода и колко голяма е разликата във възрастта между съпрузите.

Резултатите установиха, че мъжете, които са женени за по-възрастни жени, най-вероятно ще се разведат. Ако мъжът е с жена, която е три или повече години по-възрастна от него, шансовете му да поиска развод могат да се увеличат до 87 %.

По време на проучването изследователите забелязаха, че рискът на жената да иска развод може да се увеличи поради разлика във възрастта. Резултатите обясняват, че когато една съпруга е три или повече години по-млада от съпруга си, шансовете й да започне и да се разведе, могат да се повишат с 40%. Но ако съпругът има жена, която е по-младата, шансовете му да поиска развод могат да намалеят с 50%.

Въпреки, че възрастта може да каже толкова много за една връзка, това проучване също така установи, че твърде голямата разлика във възрастта може да е лош знак. По-конкретно, за всяка допълнителна година, през която съпругата е по-възрастна от съпруга си, рискът той да поиска раздяла може да се увеличи с 8%.

Източник: https://bestlifeonline.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts