13

ное.

Опитните домакини ползват този продукт, за да се отърват от неприятните миризми и влага

Този трик ви позволява да гарантирате, че дрехите и другите неща винаги излъчват само приятен аромат

Във всяка къща или апартамент има гардероб, където съхраняваме дрехи, спално бельо и други аксесоари. Дори и да следим за чистотата на дрехите, с течение на времето може да се появи неприятна миризма на мухъл. Последният се образува, ако има прекомерна влага. И никой не е имунизиран от това.

Само хитрите домакини имат начини да решат подобен проблем. Те отдавна са наясно кой продукт може да помогне да се отървете от неприятните миризми, влага и мухъл в гардероба. И не, не говорим за ароматни сашета или други подобни неща. Имаме предвид най-обикновен домакински продукт, който се намира във всеки дом.

Магически продукт

И така, помощното средство, за което говорихме по-горе, е оризът. Да, наистина много домакини поставят разни съдчета с тези зърна в гардероба с дрехи и дори обувки. Някои хора предпочитат да изсипят ориза на купички. Други го слагат по-удобни контейнери, които не са толкова лесни за разсипване. Например буркани или дълбоки купи. По-добре е съдът, в който ще сложите ориза, да е по-отворен, а не с прекалено тясно сърло.

Най-важното е, че оризът трябва да е в отворен съд, иначе няма как да спаси нещата ви от неприятни миризми, а шкафа ви от влага и мухъл. Защо този продукт решава гореописаните проблеми толкова лесно? Факт е, че оризът е отличен сорбент. Той абсорбира разни неприятни неща – влага, миризми и всичко, което може да навреди на качеството на вашите дрехи и предмети. Без кой знае колко труд, оризът създава благоприятната за съхранението им атмосфера в шкафовете и гардеробите.

И какво друго?

Други народни средства могат да помогнат в борбата с описаните по-горе проблеми:

✔ Можете също така да поставите чаша сода за хляб или сол в шкафа. Те перфектно абсорбират влагата и лошите миризми. Но този метод ще помогне за предотвратяване появата на неприятни миризми и мухъл. Ако вече са се появили, тогава солта и содата ще са безсилни.

✔ Ако искате не само да абсорбирате неприятна миризма, но и да придадете на нещата лек аромат, можете да използвате ароматна, а не обикновена сол. Обикновено такава сол се добавя към ваната.

✔ Можете също така да закачите парче плат в гардероба, към което първо трябва да добавите няколко капки от любимото си ароматно масло. Това ще придаде на дрехите ви приятен аромат.

Ако вече има неприятни миризми в гардероба или шкафа

В този случай ще трябва да действате малко по-различно. Трябва да го проветрите и след това да поставите вътре съд с горчица на прах или смляно кафе. Достатъчно е да държите тези продукти там 10-12 часа и след това ще забележите приятен резултат.

Ако не само гардеробът мирише лошо, но и самите дрехи са наситени с неприятна миризма, трябва да ги изперете както обикновено и след това да ги накиснете във вода, в която сте добавили сода за хляб.

Източник: woman.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts