пандишпан

20

апр.

Опитайте тази рецепта за пандишпан с червено кадифе

Рецепта за вкусен червен пандишпан

Тортата червено кадифе е изискан десерт. Този пандишпан е особено впечатляващ заради цвета си, влажността и текстурата си.

Опитайте тази рецепта за вкусна торта с червено кадифе

Няма съмнение, че тортата с червено кадифе е изискан десерт. Този пандишпан, който се забелязва с впечатляващия си цвят, влажност и деликатна текстура, е несравнимо удоволствие.

Не е известно как точно е възникнала тази рецепта, но е ясно, че тортата с червено кадифе е от американски произход. Ако искате да научите как да го направите, прочетете статията по-долу!

Съставки:

2 средни яйца

130 грама масло

250 грама бяла захар

300 грама пшенично брашно

1 чаена лъжичка сода за хляб

10 капки ванилова есенция

2 чаени лъжички червен гел оцветител

1 десертна лъжица алкохолен оцет

1 супена лъжица горчиво какао на прах

Мътеница: 250 грама пълномаслено мляко и 1 супена лъжица лимонов сок

За заливката

200 грама пудра захар

150 грама масло

600 грама крема сирене

Приготвяне на пандишпана

За да започнете тази рецепта, е необходимо съставките да са с правилната температура. Маслото например трябва да е с подходяща топла температура с консистенция на крем. Ако денят е студен, добре е да го разтопите в тенджера на котлона или в микровълновата за няколко минути.

Поставете го в купа и го оставете настрана, докато приготвяте мътеницата. За целта изсипете млякото в тенджера (също на стайна температура) и добавете лимоновия сок. Разбъркайте с дървена лъжица и оставете да престои около 10 минути. След това го оставете настрана, докато е готов за употреба.

През това време в купа пресейте брашното заедно със содата и какаото на прах. Разбъркайте с лъжица.

Сега е време отново да работите с маслото. Поставете го в купа с пудрата захар. Разбийте и двете съставки, докато образуват гладка, хомогенна и лъскава паста. Можете да направите тази стъпка на ръка или с помощта на електрически миксер.

След това добавете яйцата едно по едно към тази смес. Идеята е да продължите да разбиете, докато всичко се интегрира напълно. Запазете тази подготовка, докато работите с мътеницата.

Добавете червения оцветител, ваниловата есенция и оцета към мътеницата. Разбъркайте, докато всичко придобие равномерен цвят.

След като приключите с червената смес, добавете я в купата с мътеница. Добавете също половината от сухите съставки и с шпатула започнете да интегрирате. Важно е да правите това с движения за увиване (разбъркване отвън навътре) и малко по малко, за да не загуби пухкавост.

След това повторете процеса с останалите сухи продукти.

Печене

Когато всичко е интегрирано и без бучки, е време за приготвяне на тортата. За да направите това, предварително загрейте фурната до 160 градуса по Целзий (около 340 градуса по Фаренхайт):

Поставете тестото в две 20-сантиметрови кръгли тави с пружини с еднакъв размер. За да се извади лесно, сложете маслена хартия и олио върху основата на тавите.

Печете от 30 до 35 минути. Тествайте с клечка за зъби, за да се уверите, че е изпечена, и след това извадете тортата от фурната.

Разточете и оставете сладките да изстинат за няколко минути. За да ги поддържате влажни, разплетете и увийте всяка торта в найлоново фолио.

Източници: https://www.finecooking.com/pixabay

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts