12

сеп.

Огледалото показва кои витамини липсват

За да разберете дали организмът ви страда от липса на витамини, достатъчно е да се погледнете по-внимателно в огледалото

На лицето се изписва всичко, особено през сезона на пролетната и есенната умора.

Твърде бледата кожа означава недостиг на витамин В12. Без него човек се чувства уморен и потиснат. Освен от таблетки той може да се набавя от месо и морски дарове.

Сухата коса и пърхотът сигнализират за липса на биотин – витамин, известен като В7. За да се повиши нивото му, е необходимо в менюто да се включат повече месо, риба, зеленчуци, плодове, гъби, бобови.

Подпухналите очи и крайници може би издават дефицит на йод. Източници са е йодираната сол, морските дарове, млечните продукти, хлябът.
Бледите устни често да са симптом за недостиг на желязо, особено ако са съчетани с ниско кръвно налягане. Компенсира се с консумация на повече червено месо и отказ от продукти с високо съдържание на калций.

Кървене от венците може да е индикация за липса на витамин С. Това води до отслабване на имунитета, болки в мускулите и костите, проблеми със
зъбите. Витамин С се съдържат в цитрусовите плодове, червения пипер, шипките.

Ако ще пиете витамини и минерали, посъветвайте се с лекар или с магистър-фармацевт в аптеката кои са най-подходящи за вас. Макар че се продават без рецепта, да не си ги самопредписвате е още по-задължително, ако взимате някакви лекарства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related

Posts